Пт, 2024-04-26, 02:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 24 » Після згортання рятувальної операції на Гаїті продовжують витягувати з-під завалів людей
12:31
Після згортання рятувальної операції на Гаїті продовжують витягувати з-під завалів людей
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Рятувальники витягли з-під руїн будинку в Порт-о-Пренсі живого 24-річного чоловіка через 11 днів після землетрусу.
Рятувальна операція була проведена, незважаючи на заяву влади Гаїті про згортання пошукових робіт.

Уісмонд Екзантус посміхався, лежачи на ношах, коли його дістали з-під руїн готелю Napoli Inn, повідомляє Бі-Бі-Сі. Він повідомив журналістам, що вижити йому допомогли прохолодні напої і закуски. "Я залишився живий, бо пив кока-колу і їв якісь маленькі штучки", - сказав агентству Франс прес Екзантус, що працював в розташованому в готелі продовольчому магазині. "Кожну ніч я думав про те, що зможу вижити", - цитує врятованого Ассошіейтед прес.

У рятувальній операції, яка тривала дві з половиною години, брали участь представники Франції, Греції та США . Французький рятувальник Крістоф підполковник Рену назвав успіх операції "дивом". За його словами, про те, що чоловік можливо живий, їм повідомили його родичі. Рятувальники знайшли спосіб передавати потерпілому воду, поки йшли роботи з розбору проходу в купі розвалин товщиною 5-6 метрів.

Рену вважає, що успіху операції сприяв той факт, що нагромадження складалися переважно з дерев'яних, а не бетонних конструкцій. Врятований чоловік повідомив рятувальникам, що поруч з ним знаходилися ще чотири людини, але вони перестали подавати ознаки життя кілька днів тому.

Кореспондент Бі-Бі-Сі в Порт-о-Пренсі Адам Мінотт передає, що деякі гаїтяни не повірили до заяви влади про припинення пошукових робіт, і порятунок Екзантуса затвердив їх у цій думці. Представник ООН Елізабет Бірс раніше заявила, що рішення припинити пошуки потерпілих "викликає скорботу ", однак воно було ухвалене за порадою фахівців. Більша частина рятувальних бригад, сказала вона, тепер залишить Гаїті. Залишаться лише оснащені важкою технікою - вони допоможуть у прибиранні територій і розподіл гуманітарної допомоги.

У п'ятницю було виявлено та врятовано 84-річну жінку і 21-річного чоловіка. Жінка з серйозними травмами і дегідрацією проходить курс лікування в головній лікарні Порт-о-Пренса. Стан юнака, врятованого ізраїльською бригадою, оцінюється як стабільний. Він розповів, що страждав від голоду і пив власну сечу, щоб не вмерти від спраги.

В результаті 7-бального землетрусу, залишилось без даху над головою 1,5 млн осіб . Кількість загиблих, за деякими оцінками може досягати 200 тисяч. За даними місцевої влади, відбулося поховання близько 75 тисяч загиблих. На вулицях залишається ще багато трупів.

За даними ООН, 130 тисяч жителів Гаітянской столиці були переселені в інші місця, щоб розвантажити переповнені табори в межах міста.

Бі-Бі-Сі розпочало мовлення на Гаїті креольською мовою. Щоденна 20-хвилинна програма розповідатиме жителям острова про те, де вони можуть отримати їжу, питну воду, медичну допомогу і знайти прихисток.

Ізраїль має намір всиновлювати сиріт з Гаїті

Наприкінці минулого тижня Ізраїль офіційно звернувся до уряду Гаїті з проханням передати на усиновлення в ізраїльські сім'ї кількох десятків дітей, які залишилися сиротами в результаті землетрусу. За оцінками міжнародних організацій, близько 600 тисяч неповнолітніх жителів Порт-о-Пренс втратили батьків, братів, сестер, бабусь і дідусів, повідомляє NEWSru.co.il

Після того, як ізраїльські ЗМІ минулого тижня опублікували інформацію про те, що Ізраїль зважує можливість прийняти 50 сиріт з Гаїті, в міністерство соціального забезпечення надійшли десятки звернень від бажаючих взяти осиротілих дітей. Минулого тижня був створений міжвідомчий штаб для вирішення всіх питань, пов'язаних з усиновленням дітей з Гаїті. За інформацією газети "Едіот Ахронот", незважаючи на складну ситуацію на Гаїті, процес усиновлення не буде полегшений. Уряд Гаїті поки не відповіло на пропозицію Ізраїлю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1237 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ