Пт, 2024-05-03, 11:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 21 » Політичну посаду міністра у справах учасників АТО запроваджує Кабмін
12:28
Політичну посаду міністра у справах учасників АТО запроваджує Кабмін
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України відповідно до закону про КМУ вводить політичну посаду міністра у справах учасників АТО, який координуватиме роботу ключових силових і соціальних відомств у частині забезпечення пільг і гарантій, передбачених захисникам України. Про це сьогодні, 21 жовтня, на засіданні уряду сказав прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"На розгляд уряду та парламентської коаліції виношу рішення. Відповідно до закону про Кабінет міністрів, у прем`єра є конституційні повноваження на внесення до парламенту двох міністрів без створення міністерств. Тобто - введення політичних посад міністрів, які матимуть право виконувати організаційні, політичні та адміністративні функції", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що після святкування Дня захисника Вітчизни, під час зустрічей з представниками Нацгвардії, МВС, Міноборони порушувалися питання медичної, психологічної реабілітації учасників АТО, про реальний захист тих, хто захищає і захищав країну.

"І я публічно звертаюся до парламентської коаліції, до міністра оборони, до міністра МВС, до неурядових організацій і членів Кабінету з проханням - дайте мені пропозиції стосовно призначення міністра у справах АТО, який здійснюватиме координацію роботи з медичної, психологічної та соціальної реабілітації для 131 тис. учасників АТО, які отримали такий статус. Це політична посада - без створення міністерства. І такий міністр отримає повноваження координувати діяльність Міноборони, МВС, МОЗ, Мінрегіону, Мінсоцполітики з метою, щоб всі пільги, визначені законодавством, отримали всі учасники АТО", - підкреслив Яценюк.

Він також звернув увагу, що внесе кандидатуру на посаду міністра, як тільки отримає пропозиції, - на першому ж пленарному засіданні парламенту. "На першому пленарному засіданні Верховної Ради після того, як отримаю пропозиції, я внесу до парламенту клопотання про призначення міністра у справах АТО", - сказав очільник уряду.

На поточний момент питання допомоги учасникам АТО координує спеціальна Державна служба у справах ветеранів та учасників АТО, створена у серпні 2014 року. До переліку функцій служби входить соціальне забезпечення учасників АТО, у тому числі їх реєстрація. Служба також займається працевлаштуванням, медичною реабілітацією, психологічною реабілітацією і забезпечує житлом сім`ї військових, які залишилися без годувальника.

Тоді ж, у серпні 2014 року, прем`єр Яценюк розповів, що спочатку Кабмін планував створити не службу, а міністерство у справах учасників АТО і винести це питання на розгляд парламенту. Однак, за його словами, тоді парламентарії не висловили однозначної підтримки такого рішення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: справи учасників АТО, Кабмін, політична посада міністра
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ