Пн, 2024-04-29, 01:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 25 » Польща назвала ім'я стороннього, який був у кабіні пілота Качиньського
15:18
Польща назвала ім'я стороннього, який був у кабіні пілота Качиньського
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Польща офіційно підтвердила, що у момент катастрофи літака президента Польщі Леха Качиньського під Смоленськом у кабіні пілотів перебував головнокомандувач ВПС країни Анджей Бласік. Про це заявив по телебаченню керівник держкомісії з розслідування авіаподій Едмунд Кліх, передає ИТАР-ТАСС.
За його словами, генерал зайшов до кабіни за кілька хвилин до аварії і перебував там до трагічного кінця.

Бласік "хотів ознайомитися з ситуацією і зауважив, що вона не є нормальною". Поява головкома ВПС у кабіні пілотів - це нетипова ситуація. Однак Кліх відмовився давати коментарі на тему, чи робили щось пілоти під тиском, залишивши оцінку ситуації психологам.

"Ми маємо у своєму розпорядженні матеріалами, які дозволяють визначити нам стан льотчиків на початку і в кінці польоту", - сказав він.

За його словами, екіпаж знав, що перебуває на вкрай низькій висоті - меншій за 100 метрів - проте тільки за кілька секунд до трагедії зрозумів, що опинився в критичному стані. Про це свідчить їхня реакція. "Зараз необхідно з'ясувати, чому літак йшов так низько і не реагував на попередження з землі", - наголосив Кліх.

Про те, що стороннім в кабіні пілотів, чий голос був виявлено при розшифровці бортового самописця, міг бути саме головком ВПС Бласік, повідомили днями польські ЗМІ. Вони посилалися при цьому на ті ж дані розшифровки.

Раніше Міждержавний авіаційний комітет (МАК) підтвердив, що в кабіні пілотів перебувало щонайменше двоє сторонніх. Другий голос поки що не ідентифіковано, але він точно не належить Качиньському, як вважали спочатку.

Також не належить він директору диппротоколу МЗС Польщі Маріушу Казані, як теж підозрювали.

Про результати розслідування представники Польщі і МАК доповіли на прес-конференції 19 травня. Основні озвучені висновки - теракту на борту не було, авіатехніка і двигуни до самого зіткнення із землею працювали справно, система попередження про зіткнення із землею TAWS, встановлена на президентському Ту-154, також була справною і передавала необхідну інформацію екіпажу.

Екіпаж також вчасно отримував дані про метеорологічну обстановку і запасні аеродроми від диспетчерських пунктів Мінська, аеродрому "Смоленськ-Північний", а також від екіпажу літака Як-40 Міноборони Польщі, який приземлився на аеродромі під Смоленськом приблизно за півтори години до катастрофи.

Офіційний представник Польщі у технічній комісії Кліх тоді зазначив, що ще належить встановити, "чи діяв екіпаж у стані стресу і поспіху". "Екіпаж віддавав собі звіт, яка важлива участь президента Польщі у пам'ятних заходах у Катині, і вибір запасного аеродрому призвів би до його запізнення", - сказав він.

"Ми намагатимемося оцінити, який рівень стресу був у екіпажу і чому він не пішов на запасний аеродром", - сказав представник Польщі.

21 травня в МАК заявили, що у ЗМІ нібито з посиланням на технічну комісію або готельних експертів з'явилися публікації, що спотворюють інформацію, представлену на прес-конференції. Розслідування катастрофи є максимально відкритим, і ніхто не повинен впливати на його об'єктивність, заявив у зв'язку з цим авіакомітет.

Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. На його борту перебувала офіційна польська делегація на чолі з Качиньським, що летіла в Катинь на запрошення російського керівництва для участі у пам'ятних заходах. Усі, хто перебував на борту, - 96 осіб - загинули.

Російська і польська сторона наполягають на абсолютно різних версіях причин події, звинувачуючи у трагедії представників один одного.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 942 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ