Пт, 2024-05-03, 10:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 10 » Помічник держсекретаря США вибачився перед Каддафі: лівійці його змусили
12:29
Помічник держсекретаря США вибачився перед Каддафі: лівійці його змусили
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Помічник держсекретаря США із зв'язків з громадськістю і пресою Філіп Кроулі нарешті приніс Лівії вибачення за свій недавній коментар, що викликав дипломатичний скандал.
"Наскільки я розумію, мої вислови були сприйняті як особистий випад на адресу президента (Лівії), - сказав він на регулярному брифінгу для журналістів, передає ИТАР-ТАСС. - Ці вислови не відображають політики США і не ставили за мету когось образити. Я приношу вибачення, якщо вони були сприйняті саме таким чином".

Минулого тижня Кроулі дозволив собі відпустити іронічний жарт на адресу Муамара Каддафі після того, як лідер лівійської революції закликав мусульман "оголосити священну війну Швейцарії", яку він назвав "відступником і безбожницею", і бойкотувати економічні зв'язки з цією країною у відповідь на заборону на зведення мінаретів в конфедерації.

Представник Держдепартаменту порівняв цю заяву з 95-хвилинною промовою Каддафі (замість відведених 15 хвилин) на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку у вересні 2009 року.

"Я побачив цю інформацію, і вона нагадала мені одне з пам'ятних засідань ГА ООН, на якому виступав Каддафі, - багато слів, багато списаного паперу і мало сенсу", - посміявся Кроулі.

Проте жарт дуже не сподобався Лівії. У МЗС Джамахирії був викликаний повірений в справах посольства США в Тріполі, якому була вручена нота протесту. Лівія зажадала від Вашингтона принести "пояснення і вибачення".

Інакше, попередив Тріполі, це самим негативним чином відіб'ється на політичних і економічних відносинах між двома країнами. При цьому лівійська влада заявили, що можуть постраждати інтереси найбільших американський нафтових компаній, які працюють в цій країні.

Помічник держсекретаря Кроулі тримався цілий тиждень. Вибачатися він наполегливо не хотів, але як міг прагнув розв'язати дипломатичний скандал. Нічого, проте, не допомагало - лівійці проявляли наполегливість.

У результаті американський дипломат вимушений був вимовити ті слова, які від нього чекали в Тріполі. На цьому, судячи з усього, інцидент можна вважати вичерпаним.

Тим часом, влада Лівії прийняли рішення про введення тотального економічного ембарго на всі контакти зі Швейцарією.

А Ліга арабських держав підтримала Лівію, засудивши однобічні дії Берна щодо заборони на в'їзд до Європи високопоставлених лівійських політиків, включаючи лідера країни Муамара Каддафі. Відповідна заява була зроблена за підсумками засідання глав МЗС країн-членів панарабскої організації в Каїрі.

Громадяни Швейцарії 29 листопада 2009 року висловилися більшістю в 57,5% за заборону подальшого будівництва мінаретів в країні. Лідер лівійської революції заявив 25 лютого, що "джихад проти Швейцарії, сіонізму, іноземної агресії не є тероризмом". І додав, що "всякий мусульманин, який продовжує підтримувати контакти з Швейцарією, є для нього невірним, ворогом ісламу, Мухаммеда, Бога і Корану".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1170 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ