Пт, 2024-04-26, 09:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 3 » Порушення Данилюком норми щодо сумісництва НАЗК не виявило. Перевіряли на вимогу Ляшка
14:34
Порушення Данилюком норми щодо сумісництва НАЗК не виявило. Перевіряли на вимогу Ляшка
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Національне агентство з питань запобігання корупції не виявило порушення міністром фінансів України Олександром Данилюком норми щодо сумісництва.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що Нацагентство завершило перевірку за повідомленням лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо можливих ознак правопорушень антикорупційного законодавства Данилюком. Так, агентство перевірило інформацію про виконання ним вимог антикорупційного законодавства щодо передачі в управління іншій особі належних йому корпоративних прав в Rurik Real Estate Investment Limited та CEE Investments & Advisory LLP, а також інформацію стосовно можливого входження його до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради вказаних компаній.

Крім того, перевірено інформацію стосовно входження Данилюка до переліку засновників (учасників) компаній ТОВ "Рюрік Інвестмент", ТОВ "Ксаверівка КВ", ТОВ "Укрторгсервіс", ТОВ "ЄВРО-ЛУНО-ПАРК", ПП "ОМП".

"Із порушених питань Данилюк надав письмові пояснення, у яких зазначено, що на момент та після призначення його на посаду міністра фінансів України він не обіймав посади директора компаній Rurik Real Estate Investment Limited та CEE Investments & Advisory LLP. На підтвердження вказаної інформації Данилюк надав офіційні витяги з відкритого англійського реєстру", - йдеться у повідомленні НАЗК.

Зазначається також, що, згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Данилюк не є співзасновником (учасником) ТОВ "Рюрік Інвестмент", ТОВ "Ксаверівка КВ", ТОВ "Укрторгсервіс", ТОВ "ЄВРО-ЛУНО-ПАРК" та ПП "ОМП".

Таким чином, підсумували у НАЗК, "в діях міністра фінансів України Данилюка Національне агентство не виявило порушень обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а також запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав".

Як повідомлялося, 6 травня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови "Про звільнення Данилюка з посади міністра фінансів України за вчинення корупційних правопорушень". Авторами відповідного проекту (№4609) є лідер фракції Радикальної партії Ляшко та народний депутат зі складу цієї фракції Віктор Вовк.

Раніше Данилюка розкритикували у Верховній Раді за приховування афілійованих з ним офшорних компаній. Данилюк заперечував звинувачення у корупції і приховуванні капіталів в офшорах, а також стверджував, що не займається підприємницькою діяльністю з 2010 року. Міністр наголошував, що працював у бізнесі більшу частину свого життя, але робив це за кордоном, прозоро і чисто.

Разом з тим пізніше Данилюк визнав, що фірми є, а також змінив свою декларацію, вказавши в ній дві компанії, зареєстровані на Кіпрі, та одну - на Кайманових островах.

22 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що доручив правоохоронним органам розібратися зі звинуваченнями на адресу Данилюка щодо наявності у нього офшорних компаній.

Данилюк очолює Мінфін з 14 квітня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 710 | Додав: adminA | Теги: Ляшко, НАЗК, сумісництво, Данилюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ