Чт, 2024-05-02, 04:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 23 » Постачання зброї до Сирії Сенат США дозволив, незважаючи на ризик озброєння терористів
09:44
Постачання зброї до Сирії Сенат США дозволив, незважаючи на ризик озброєння терористів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сенат США санкціонував постачання американської стрілецької зброї сирійським повстанцям, щоб переламати хід громадянської війни, в якій поки мають перевагу війська Башара Асада. Inopressa публікує огляд західної преси, що оцінила ризики цього рішення, якому ще лише належить заручитися схваленням в Палаті представників США і отримати підпис президента.

Головним чином експерти побоюються, що зброя, яка потрапить до Сирії, виявиться у бойовиків "Фронту Аль-Нусра", який пов'язаний з "Аль-Каїдою". Американська влада усвідомлює таку небезпеку, тому угруповання, які отримуватимуть підтримку США, будуть належним чином і повністю перевірені. Крім того, озброєні повстанці повинні "поділяти цінності й інтереси США", пише NEWSru.com.

Щоб зброя не потрапила не в ті руки, американці збираються використовувати технічну можливість відслідковувати долю поставок. Однак навіть не всі сенатори впевнені, що запобіжні заходи гарантують відсутність помилок. "Сьогодні ви будете фінансувати союзників "Аль-Каїди". Така іронія долі, проти якої ви нічого не зможете зробити", - цитують сенатора-республіканця Ренда Пола в блогах Foreign Policy.

Однак співавтор постанови про легалізацію поставок сенатор Боб Коркер парирував: бездіяльність лише посилить позиції "Фронту Аль-Нусра", оскільки це угрупування і так озброєне краще.

Тим часом є інформація, що США нібито і без нинішньої санкції Сенату постачали зброю бойовикам Сирії. РИА "Новости" з посиланням на бельгійську радіостанцію Premiere повідомляє: "ЦРУ могло бути залучене в поставки сирійським повстанцям зброї з Бенгазі. За інформацією інтернет-ресурсу Business Insider, між урядом Лівії і сирійськими повстанцями було укладено угоду про постачання 400 тонн зброї, в тому зокрема зенітних ракет". Інформацію про це ані на сайті бельгійської радіостанції, ані на сайті Business Insider знайти не вдалося.

ЦРУ зовсім не згадується у статті Business Insider про схвалення поставок зброї до Сирії. Проте в матеріалі наголошується, що Москва буде незадоволена цим заходом. При цьому в законі прописано відповідальність для тих осіб, які, якщо так вважатиме президент, причетні до поставок товарів супротивникам, а Росія, як відомо, поставляє в Сирію озброєння і військову техніку.

Федеральна розвідувальна служба Німеччини, раніше прогнозувалося, що на початку 2013 року прийде кінець режиму Асада, переглянула свої погляди. Тепер проурядові сили набрали міць, у той час як у повстанців ситуація складається не найкращим чином.

Асад готовий до наступу, повідомляє нинішні дані німецької розвідки Der Spiegel. Одночасно з цим в деяких провінціях повстанці скоро будуть виснажені. Таким чином, у режима Асада дійсно є досить високі шанси на успіх.

Мирна конференція, на якій повинні зустрітися сирійська влада і опозиція і організацію якої взяла на себе Росія, може бути хитрим планом Москви, вважає журналіст Жак Юбер-Родье в блогах Les Echos.

Росія сподівається виграти час за рахунок роз'єднаності заколотників і відсутності у них взаєморозуміння із Заходом. З чуток, європейські та американські представники запропонували повстанцям кандидатури п'яти міністрів для переговорів з опозицією, але заколотники порахували їх недостатньо авторитетними і відкинули. Крім того, у Заходу залишається проблема, пов'язана з тим, що проти Асада воюють зокрема близькі "Аль-Каїді" сили.

При цьому Москва наполягає, щоб у переговорах з врегулювання сирійського конфлікту брав участь Іран, що Франція і США вважають неприйнятним. Крім того, опозиціонери хочуть зажадати перед переговорами відсторонення Асада від влади, але такий варіант не влаштовує ні главу Сирії, ні російську сторону.

Таким чином, за стіл переговорів ворогуючі сторони сядуть ще не скоро, вважає Жак Юбер-Родье: "Пастка Москви може скоро захлопнутися, вигравши час для її сирійського спільника".

Зазначимо, сирійська опозиція з початку конфлікту вимагає відставки Асада, тому попередні мирні ініціативи провалилися через те, що припускали його перебування на посаді президента. Аль-Зоабі зі свого боку заявив, що Дамаск зацікавлений в укладанні миру, але при цьому міжнародні сили повинні також зайнятися "терористами", як офіційна сірійська влада називає представників опозиції.

Конфлікт між владою і опозицією Сирії триває з березня 2011 року. Сирійська влада заявляє, що протистоять добре озброєним і навченим бойовикам, які прибувають з-за кордону. Сторони конфлікту також раніше звинувачували один одного у застосуванні хімзброї.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: Сирія, постачання зброї, терористи, Сенат США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ