Вт, 2024-04-30, 13:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Лютий » 9 » Приховувати всередині молодий океан може місяць Сатурна
00:33
Приховувати всередині молодий океан може місяць Сатурна
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Океани всередині супутників досить поширені серед супутників планет-гігантів Сонячної системи, і дослідники вважають, що можуть додати до цього списку ще один: Мімас. Невеликий супутник Сатурна відомий своєю поверхнею, вкритою кратерами, один з яких робить його дуже схожим на Зірку Смерті із "Зоряних війн". Але, схоже, поверхня приховує під собою багато таємниць.

Робота ґрунтується на попередніх дослідженнях, які показали, що Мімас має нерівності на своїй орбіті. Одне з припущень полягало в тому, що він має яйцеподібне кам’янисте ядро, яке спричиняє дрейф. Іншою можливістю був океан, похований глибоко в надрах Місяця, який не сильно впливає на поверхню.

Нові моделі припускають, що останній сценарій має найбільше сенсу. Витягнуте ядро мало б бути більше схожим на млинець, ніж на яйце. Моделі припускають, що рідкий океан може знаходитись на глибині від 20 до 30 кілометрів (від 12 до 19 миль) під поверхнею.

“Мімас – невеликий супутник, лише близько 400 кілометрів [249 миль] в діаметрі, і його сильно поцяткована кратерами поверхня не дає жодного натяку на прихований під нею океан”, – сказав співавтор дослідження доктор Нік Купер з Лондонського університету королеви Марії в заяві, яку побачив IFLScience. “Це відкриття додає Мімас до ексклюзивного клубу супутників з внутрішніми океанами, включаючи Енцелад і Європу, але з унікальною відмінністю: його океан надзвичайно молодий, за оцінками, йому лише від 5 до 15 мільйонів років”.

Діапазон потенційного віку дещо ширший, залежно від моделі, яку використовують. Найстаріший вік океану – 25 мільйонів років. Наймолодшому – лише 2 мільйони років. Незалежно від точного віку, океан неймовірно молодий. Жоден інший відомий океанський супутник не може з ним зрівнятися.

“Існування нещодавно сформованого океану з рідкою водою робить Мімас першочерговим кандидатом на вивчення для дослідників, які вивчають походження життя”, – пояснює доктор Купер.

Аналіз став можливим завдяки даним з місії Кассіні, міжнародної співпраці між НАСА, Європейським космічним агентством та Італійським космічним агентством. Він провів 13 років навколо Сатурна, вивчаючи планету, її кільця та супутники. У 2017 році він був навмисно знищений, щоб захистити ці супутники від потенційного забруднення з Землі. І майже сім років по тому дані продовжують вести до важливих відкриттів.

“Це була велика командна робота з колегами з п’яти різних установ і трьох різних країн, які об’єдналися під керівництвом доктора Валері Лейні, щоб розкрити ще одну захоплюючу і несподівану особливість системи Сатурна, використовуючи дані з місії Кассіні”, – заявив доктор Купер.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 265 | Додав: admin | Теги: місяць, океан, Сатурн, мімас, молодий
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ