Пн, 2024-04-29, 22:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 16 » Путін погрожує прикрити кордон, якщо Україна буде вільно торгувати з ЄС
11:31
Путін погрожує прикрити кордон, якщо Україна буде вільно торгувати з ЄС
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія вітала б переговори щодо приєднання України до Митного союзу. Про це він заявив на прес-конференції за підсумками Міждержавної ради ЄврАзЕС і засідань Ради міністрів Союзної держави, передає РИА "Новости".

"Це суверенне рішення української держави. Ми вітали б переговори з Україною з цього питання, до цього будемо прагнути, будемо розмовляти з нашими партнерами", - сказав Путін.

"Ми знаємо, що Україна веде переговори про створення з Євросоюзом зони вільної торгівлі. Рівень митного захисту, який Україна обумовила собі, вступаючи до СОТ, більш ніж удвічі нижчий, ніж наш єдиний митний тариф. І навіть у разі приєднання Росії до СОТ на тих засадах, які ми нині для себе визначили з партнерами у переговорах СОТ, він майже не зміниться - він буде вдвічі вищий, ніж український", - заявив російський прем'єр-міністр.

"Це означає, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі разом з Євросоюзом і вимушена буде поступитися за багатьма позиціями, чутливими для української економіки, то вона, зрозуміло, розраховуватиме на те, що ці товари підуть на російський ринок. А ми не зможемо цього дозволити собі зробити".

За його словами, в цій ситуації Росія буде вимушена почати вибудовувати кордон.

"Ми з колегами - і з Бєларуссю, і з Казахстаном - чітко це усвідомлюємо. Я не вірю, що і Казахстан, і Бєларусь негайно поставлять перед Росією питання про закриття митного кордону. Не треба бути експертом, щоб зрозуміти, що наслідки будуть тяжкими", - сказав російський прем'єр.

За його словами, це поганий сценарій розвитку подій, зокрема маючи на увазі і характер взаємин Росії і України. "А ось вести переговори з Євросоюзом у форматі Єдиного економічного простору, або Митного союзу - це зовсім інша справа, і позиції зовсім інші, набагато більш виграшні", - сказав Путін.

Як повідомлялось, ще в грудні 2010 року Європейська комісія заявляла, що зона вільної торгівлі з Україною може бути створена вже до 2013 року. Україна та ЄС ведуть переговори про створення зони вільної торгівлі з початку 2008 року.

Раніше голова МЗС Костянтин Грищенко заявив, що Україна не планує вступати у Митний союз, оскільки вже однозначно визначила для себе пріоритет - входження в Євросоюз. Україна не може бути членом Митного союзу і водночас створювати зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Але в уряді України планують підписати угоди про створення ЗСТ з країнами СНД у травні цього року. Крім того, Європейський Союз непокоїть можливість приєднання України до Митного союзу.

Хоча Янукович вважає, що Україна може приєднатися до Митного союзу Росії, Бєларусі і Казахстану після зміни Конституції. Також Янукович заявив, що пропоновані Європейським Союзом умови створення зони вільної торгівлі малоприйнятні для України, бо пов'язані зі значними витратами і одночасно втратами державного бюджету.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 938 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ