Пт, 2024-05-03, 12:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 4 » Регіональна атака: у 7 областях з серпня зросли тарифи
10:40
Регіональна атака: у 7 областях з серпня зросли тарифи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
За останній тиждень про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги повідомили Рада міністрів АР Крим, Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська, Харківська та Черкаська обласні державні адміністрації.

Про це на всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період доповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства - керівник апарату Андрій Білоусов, передає УНІАН з посиланням на прес-службу міністерства.

Інші обласні, Севастопольська та Київська міські державні адміністрації відзначили, що тарифи не переглядалися, йдеться у повідомленні.

Білоусов повідомив, що значне підвищення тарифів для населення відбулося в с. Руська Лозова Дергачівського району Харківської області: тариф на послуги з водопостачання зріс на 70,0% (новий тариф - 5,95 грн/м3, попередній тариф - 3,50 грн/м3); тариф на послуги з водовідведення зріс на 98% ( новий тариф - 4,95 грн/м3, попередній тариф - 2,50 грн/м3).

Також значне підвищення тарифів зафіксовано у с. Мазинки Переяслав-Хмельницького району Київської області: тариф на послуги з водопостачання зріс на 66,7% (новий тариф - 5,00 грн/м3, попередній тариф - 3,00 грн/м3); в с. Тарасівка Києво-Святошинського району Київської області, де тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій зріс на 209,7% (новий середньозважений тариф 3,19 грн/м2, попередній тариф - 1,03 грн/м2).

Згідно з ухваленим рішенням тариф запроваджується з 15 серпня.

У свою чергу міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявив, що облдержадміністраціям необхідно забезпечити здійснення робочими групами перевірок економічної обгрунтованості тарифів, які були підвищені за останній тиждень, і в тижневий термін надати відповідну інформацію до Мінрегіону.

У прес-службі повідомили, що згідно з отриманою з регіонів інформацією, органами місцевого самоврядування тарифи переглянуті: - На послуги з водопостачання - у 9 населених пунктах (с. Новопілля Криворізького району Дніпропетровської області; с. Мазинки Переяслав-Хмельницького району Київської області; с. Засулля Лубенського району та м. Кобеляки Полтавської області; с. Сад, с. Ясени, с. Москалівщина Сумського району Сумської області; с. Руська Лозова Дергачівського району Харківської області; м. Христинівка Черкаської області); - На послуги з водовідведення - у 8 населених пунктах (с. Войкова, с.Відкрите, с. Каштанівка Первомайського району АР Крим; с. Новопілля Криворізького району Дніпропетровської області; с. Сад, с. Ясени Сумського району Сумської області; с. Російська Лозова Дергачівського району Харківської області; м. Христинівка Черкаської області); - На послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - в с. Тарасівка Києво-Святошинського району Київської області.

Раніше у січні повідомлялося, що тарифи на житлово-комунальні послуги зростуть на третину. Поки споживачів, заспокоюють тим, що підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги не будуть, органи влади на місцях у межах своєї компетенції беруться регулювати величину оплати за квадратний метр житла та прибудинкову територію, тим самим готуючи грунт для монополістів - енергетиків, тепловиків, водоканалів.

Нагадаємо, 31 липня в Донецьку пройшла акція протесту. Понад 500 городян вимагали знизити тарифи на житлово-комунальні послуги, які з січня 2013 року зросли у 2 рази.

Мінрегіон вимагає перевірити обгрунтованість підвищення тарифіва

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) вимагає перевірити обгрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги, які було підвищено за останній тиждень у 7 областях України. Про це на всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період доповів заступник міністра - керівник апарату Андрій Білоусов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу міністерства.

В Україні заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг у червні 2013 р. За порівнянні з травнем с. р. зменшилася на 3% - до 11 млрд 613,1 млн грн, середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 3,3 місяця. Протягом січня-червня 2013 населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 21,9 млрд грн. Серед регіонів найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався у Закарпатській, Львівській, Сумській та Черкаській обл. (118,9-111,0%), найнижчий - в Автономній Республіці Крим, Волинській обл. і Севастополі (99,2-99,5%).

Відзначимо, що у зв'язку з поновленням переговорів України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), який, серед іншого, вимагає підвищити тарифи на газ для споживачів, Кабмін налаштований на повне виконання вимог МВФ шляхом впровадження диференційованого підходу до формування тарифів. Це означає, що, вирішуючи питання цін на газ, уряд може підвищити розцінки тільки для високозабезпечених верств суспільства, які живуть у великих будинках і квартирах і, відповідно, використовують газ у великих кількостях.

Крім того, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує нараховувати пеню у розмірі 0,1% суми боргу за кожен день прострочення плати за житлово-комунальні послуги.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: Регіональна атака. 7 областях .тари
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ