Сб, 2024-04-27, 09:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Серпень » 27 » Росія намагається відкрити "південний фронт", атакуючи прикордонні міста. ВІДЕО
11:28
Росія намагається відкрити "південний фронт", атакуючи прикордонні міста. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація в зоні проведення АТО відзначається активізацією дій бойовиків та ЗС Російської Федерації на східному і південному напрямках у Донецькій області, збільшенням провокацій на українсько-російському прикордонні. Про це сьогодні, 26 серпня, під час брифінгу в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко., передає прес-служба відомства.

Таким чином Росія намагається зі свого боку створити новий фронт збройного протистояння на півдні Донеччини. Після прориву кордону 25 серпня в районі Новоазовська високоточними ударами української артилерії та авіації було знищено 12 БМД супротивника. Зараз українські військові закріпились на оборонних рубежах під Новоазовськом. Обстріл самого Новоазовська російськими найманцями триває і в ці хвилини. За оперативною інформацією, у місті горить лікарня.

Продовжуються активні бойові дії у передмістях Донецька, Луганська та Іловайська Донецької області, спрямовуються зусилля на перекриття усіх доріг та під’їзних шляхів до Донецька та Горлівки для їх повного блокування. Найзапекліші бої ідуть у районі Іловайська та Хрящуватого.

Протягом доби сили АТО 29 разів вступали у вогневий контакт з терористами в районі н.п. Кутейнікове, Світле, Щербак, Гусельщикове, Сабівка, Городище, Весела Гора, Вергулівка, Ясинувата, Чумаки, Червона Поляна, Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Старобешеве, Моспине, Хрящувате, Фащівка, Стила.

За минулу добу втрати противника у живій силі складають понад 200 осіб. Сили АТО знищили 2 танки, 8 бойових броньованих машин, 2 установки «Град», 2 автомобіля і одну гармату.

Українські військові ведуть бої за Родакове Луганської області. Лінія контрольованої Збройними Силами України зони проходить по рубежу: Жовте, Родакове, Біле, Іллірія, Маломиколаївка, Червона поляна, Круглик, Успенка, Лутугіне, Георгіївка, Новосвітлівка та Хрящувате.

У зоні АТО за минулу добу загинули 12 військовослужбовців, 19 поранені.

Нагадаємо, 25 серпня за даними командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка, до 50 одиниць бронетехніки з Росії незаконно перетнули український кордон в районі Новоазовська Донецької області, при цьому велика частина цієї техніки попрямувала в район Маріуполя.

Бійцям батальйонів "Дніпро-1" і "Донбас" вдалося відбити напад на Маркине та Новоазовськ поблизу Маріуполя.

Артилерійськими і авіаційними ударами української армії були знищені залишки колони, що прямувала на Маріуполь. Сили АТО встановили повний контроль в цьому районі.

РНБО спростовує оточення Іловайська

В РНБО спростовують інформацію про оточення групи сил АТО під Іловайськом і заявляють, що там відбувається перегрупування військ.

"Наскільки я знаю, там відбуваються бойові зіткнення. Хлопцям там дійсно жарко, оскільки відбуваються постійні контратаки. Вони не в оточенні - у нас відбувається перегрупування військ для продовження наступу із звільнення населених пунктів на сході", - сказав Лисенко.

У РНБО також заперечують інформацію про здачу Савур-Могили.

"Стратегічна висота Савур-Могила станом на 12 годину сьогодні залишається під контролем українських військ і вона не буде здана, тому що є стратегічно важливою висотою", - сказав Лисенко.

Терористи продовжують вивозити з Донбасу високоточне обладнання військових заводів

Терористи разом з російськими військовими продовжують завантажувати та вивозити з Луганської та Донецької областей високоточне обладнання військових заводів, окремо зазначив Андрій Лисенко.

За його словами, зокрема з Луганська вивозиться обладнання заводу "Електронмашбуд", із Краснодона - обладнання заводу "Юність", з Донецька - обладнання заводу "Точмаш".

23 серпня В РНБО з посиланням на "оперативну інформацію" повідомив, що до вантажних автомобілів, які зайшли на територію України під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", та обладнання Луганського патронного заводу.

Пізніше у вантажівках російського так званого "гуманітарного конвою", які повернулися до РФ з Луганська, обладнання з луганських заводів знайдено не було.


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: Росія, прикордонні міста. ВІДЕО, південний фронт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ