Чт, 2024-05-02, 00:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 5 » "Російський марш" здивував Захід гаслами "Росія без Путіна"- InoPressa
13:17
"Російський марш" здивував Захід гаслами "Росія без Путіна"- InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/
Задум влади - заснувати свято, що об'єднує жителів Росії, - зазнав цілковитого провалу. У День народної єдності пройшли марші в Москві та інших містах під гаслами "Сьогодні - мечеть, завтра - джихад!", "Націоналізм - вибір Росії", "Росія для росіян". У маршу знайшлася спільна риса з акціями ліберальної опозиції - російський націоналізм стає все більш антикремлівським і антипутінським, зауважують ЗМІ.

"Сьогодні - мечеть, завтра - джихад!" - під такими гаслами 4 листопада близько 10 тисяч російських націоналістів пройшли по московському спальному району Любліно, підкидаючи руки в нацистському вітанні, передає кореспондентка Libération Вероніка Дорман. Учасники "Російського маршу" вимагали припинити фінансування Північного Кавказу, запровадити візовий режим з країнами Середньої Азії та дозволити носіння короткоствольної зброї.

Організатори маршу сподівалися, що після погромів у Бірульові їхня акція приверне рекордну кількість учасників, однак, притому що побутовий расизм на підйомі, надто в Москві, "Російський марш" і досі не зажив популярності, визнала журналістка.

В останні два роки зростає статистика злочинів на ґрунті расової ненависті, йдеться в статті. Співробітниця центру "Сова" Наталія Юдіна пояснює це млявою боротьбою правоохоронних органів з екстремістами і особливостями нещодавньої московської кампанії з виборів мера: "Кожен з кандидатів негативно висловлювався про мігрантів". У результаті крайні праві відчули свою безкарність, вирішивши, що їм дали зелене світло на боротьбу з мігрантами.

У понеділок росіяни з середнього класу приєдналися до ультраправих екстремістів на маршах націоналістів у Москві, пише The Financial Times, вбачаючи в цьому ознаку, що ксенофобія укорінилася в "мейнстрімі" суспільства.

Кореспонденти Катрін Хіллі і Кортні Уївер описують вчорашній "Російський марш" у московському районі Любліно: "Добре одягнені пари, підлітки, бабусі і сім'ї з дітьми приєдналися до закоренілих націоналістів, одягнених у чорні шкірянки та хірургічні маски".

Менеджер з персоналу Олена Романова сказала, що прийшла на марш вперше, через дедалі сильніші тертя у взаєминах з мігрантами. "Ми вважаємо, що Росія повинна належати етнічним росіянам, людям, які століттями живуть на цій землі", - наводить її думку газета.

Тисячі людей приєдналися до маніфестації націоналістів "Російський марш" у Москві, повідомляє El Pais. Протестували передусім проти мігрантів, було більш ніж достатньо гасел типу "Росія для росіян".

Націоналісти обрали для маршу нове свято - День народної єдності. Журналіст Родріго Фернандес коментує: "Початковий задум влади - заснувати свято, яке б об'єднувало жителів Росії, - зазнав цілковитого провалу, оскільки різноманітні націоналістичні рухи, спрямовані переважно проти мусульманського населення та іммігрантів, заволоділи цим святом вже кілька років тому".

Автор також повідомляє про полеміку письменника Бориса Акуніна ("активний прихильник руху протесту проти нинішнього режиму") з опозиційним лідером Олексієм Навальним. Навальний цього разу не пішов на "Російський марш", але підтримав його ідею. Акунін застеріг: у багатонаціональній країні будь-який політичний рух етнічного характеру становить загрозу погромів і навіть розпаду країни.

"Тисячі націоналістів правого спрямування промарширували через великі і малі міста Росії в понеділок, вимагаючи виселити мігрантів, - офіційно країна відзначала свято під назвою День народної єдності", - передає кореспондент The Los Angeles Times Сергій Лойко.

У Москві близько 8,5 тисячі осіб пройшли маршем у південно-східному районі на передмісті, продемонструвавши змішання символів: прапор Російської імперії і банери з неофашистськими емблемами, що нагадують свастику, свідчить автор статті.

Колони молодих людей вигукували гасла: "Націоналізм - вибір Росії", "Росія для росіян", "Біла раса - чиста раса" і навіть "Sieg heil".

"Такі події, як недавні заворушення в Бірульові, відбуваються все частіше по всій Росії і показують природну реакцію наших молодих і не зовсім молодих людей на колосальний надлишок і легальних, і нелегальних мігрантів", - наводить кореспондент слова одного з організаторів маршу Олександра Бєлова.

Автор статті зазначає: "Незважаючи на разючі відмінності, у маршу була одна спільна риса з маршем ліберальної опозиції в Москві минулого місяця - знову повторюване гасло "Росія без Путіна".

"Російський націоналізм стає все більш антикремлівським і вочевидь антипутінським, - прокоментувала експерт Московського центру Карнегі Лілія Шевцова. - Кремль ретельно намагався не допустити об'єднання поміркованих націоналістів і ліберальних демократів і... не помітив загрози радикального націоналізму, що швидко зростає".

Також на цю тему:

Расистська маніфестація налякала Росію (Giornalettismo)

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1133 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, російський марш, Росія без Путіна, ЗАХІД, гаслами
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ