Ср, 2024-05-01, 22:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Квітень » 5 » Розслідування воєнних злочинів росії в Україні комісія ООН продовжила
08:46
Розслідування воєнних злочинів росії в Україні комісія ООН продовжила
Інші останні Анонси. Повідомлення. Прес-релізи на сайті holosUA.com/

В ООН на рік продовжили мандат Незалежної міжнародної комісії для розслідування всіх порушень міжнародного права у сфері прав людини, міжнародного гуманітарного права та пов'язаних із ними злочинів у контексті російської збройної агресії проти України. Про це інформує пресслужба МЗС.

"Важливим елементом резолюції є підтвердження необхідності забезпечення відповідальності за порушення прав людини, міжнародного гуманітарного права та найсерйозніші міжнародні злочини, відтак, Україна разом з партнерами продовжить роботу зі створення спецтрибуналу для притягнення російського керівництва за злочин агресії", — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у зв’язку з вивченням Комісією фактів незаконного насильницького переміщення та депортації цивільних осіб, зокрема, дітей, з окупованих територій України до рф, у резолюції міститься заклик до росії припинити такі дії та допустити відповідні міжнародні правозахисні та гуманітарні механізми до цих осіб.

Наголошено, що Рада ООН з прав людини звернулася до рф з вимогою надати представникам міжнародних механізмів негайний доступ до всіх військовополонених, насильно утримуваних і депортованих людей.

"Україна висловлює вдячність державам-членам Ради ООН з прав людини, які підтримали цей документ, адже продовження Комісією незалежного розслідування і документування фактів кричущих порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права та міжнародних злочинів сприятиме притягненню до відповідальності російських воєнних злочинців і забезпеченню справедливості для жертв російської агресії", — мовиться в МЗС.

ДОВІДКОВО. Незалежна міжнародна комісія з розслідування порушень в Україні створена відповідно до резолюції Ради ООН з прав людини 49/1 "Ситуація з правами людини в Україні внаслідок російської агресії".

Упродовж року своєї роботи Комісія встановлювала жахливі і беззаперечні факти вчинення російською армією на території України воєнних злочинів і злочинів проти людяності та підготувала дві доповіді.

За результатами роботи Комісія дійшла висновку, що зібрані її слідчими докази свідчать про те, що окупаційною російською владою було скоєно численну кількість порушень міжнародного права у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права у всіх регіонах України, що перебували або перебувають під тимчасовою окупацією російської федерації.

Уповноважена з прав дитини у рф марія львова-бєлова повинна була виступити на неформальному засіданні Ради безпеки ООН щодо примусового вивезення українських дітей до рф. Однак трансляцію її виступу заблокувала Велика Британія.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Анонси. Повідомлення. Прес-релізи | Переглядів: 269 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ