Сб, 2024-04-27, 14:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 5 » Що сталося з Тимошенко за місяць у СІЗО
10:53
Що сталося з Тимошенко за місяць у СІЗО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні виповнився рівно місяць з арешту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. У Лук'янівському СІЗО, де сидить Тимошенко, на неї не скаржаться, пише газета "Сегодня".

Тимошенко сидить без привілеїв - тобто її побут майже нічим не відрізняється від того, як живуть інші в'язні. Тобто душ раз на тиждень, ранній підйом, заборона на деяку косметику і гострі предмети.

"Підйом заарештованих відбувається о 6-й ранку, потім умивання на території камери, ранковий туалет. О 7 годині починається сніданок. Ті, хто відмовляється від запропонованої їжі (супи, каші), їдять те, що їм передали", - розповів екс-начальник київського ізолятора Сергій Старенький.

Якщо заарештованого не везуть до суду, то його день проходить за переглядом телепередач, читанням книг. Удень виводять на прогулянку. "З 12.00 до 14.00 обід, потім вільний час до вечері, до 17.00-19.00. Потім вечірній туалет і відбій о 22.00", - додав він.

Світло в камерах ізолятора горить цілодобово, але є денне і нічне - більш тьмяне. Його вмикають після 22.00.

Після цього часу арештанти мають бути в ліжках. Заборонено дивитися телевізор, голосно розмовляти. Вставати можна тільки в туалет і попити води. Митися в душ у СІЗО ходять раз на тиждень - у жінок банний день звичайно в суботу.

"З Тимошенко ніяких конфліктів у плані відсидки не виникає. Зразковою арештанткою ми її назвати не можемо, бо такого поняття в нас немає, але і до злісних порушників порядку теж не зараховуємо", - розповіли в Держпенітенціарній службі.

Їсти тюремну їжу Тимошенко відмовляється - їсть тільки те, що їй передають. А передавати можна тільки продукти, які не швидко псуються. Так що Тимошенко доводиться обходитися без супів-борщів.

Як зразкова арештантка, екс-прем'єрка виконує і вимоги щодо косметики. У Держпенітенціарній службі підтвердили: вона може користуватися косметикою, яка "не суперечить нормативній базі", пише "Комсомольська правда в Україні".

Тобто Тимошенко недоступна і туш для вій, і олівці для очей. Те ж саме стосується зачіски: на трьох судових засіданнях замість традиційної коси вона була з вузликом на потилиці. Спорудити фірмову зачіску Тимошенко неможливо без гострих шпильок - звичайно, заборонених по той бік ґрат.

Нагадаємо, що генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко було заарештовано. За інформацією держобвинувачення підставою стало "перешкоджання у встановленні істини".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ