Пн, 2024-04-29, 03:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 17 » Щоб врятувати колекцію вин, завод "Магарач" перебереться подалі від кримської дачі Януковича
13:23
Щоб врятувати колекцію вин, завод "Магарач" перебереться подалі від кримської дачі Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Біля схилу, де вже майже 200 років стоїть винзавод "Магарач", розташований "Пансіонат сімейного типу", в народі відомий як "дача Януковича". Через будівництво цієї вілли винзаводу не залишилося місця в селищі Відрадне.

Національний інститут вина і винограду "Магарач" перенесе унікальну колекцію вин із селища Відрадний, де розташоване Південнобережне відділення "Магарача", до Лівадії.

Як повідомив Дзеркало тижня. Україна" заступник директора інституту" Магарач "Віктор Загоруйко, колекцію треба рятувати: внаслідок бурхливого будівництва, яке ведеться поруч з винними погребами, в стінах пішли тріщини.

"Ви бачили ці тріщини, які пішли після будівельних робіт? Вони є. І сьогодні, якщо є така можливість, хороші підвали в межах тієї ж Ялти, щоб закласти цю колекцію, перекласти і врятувати її",-зазначив Загоруйко.

Як повідомляє кореспондент "Дзеркала тижня", біля основи схилу, де вже майже 200 років стоїть винзавод з підвалами, розташована одна велика споруда - "Пансіонат сімейного типу", в народі - "Чайний будиночок" або "дача Януковича".

Самого Віктора Януковича, кажуть мешканці Відрадного, з тих пір, як став президентом, тут не було: "От коли був прем'єром-так, тоді охорона по всіх кущах і на території заводу була. А зараз, кажуть , тільки старший син іноді буває. Але теж незатишно - камери по всьому периметру вілли, стежать за кожним твоїм кроком".

Вілла побудована на місці старої ампелографічної колекції "Магарача". Виноградник розкорчували і збиралися садити новий, але президія Академії аграрних наук вирішила по-іншому і дала згоду на вилучення цієї ділянки з передачею в оренду під забудову. У 2003 році уряд Криму передав його в оренду на 49 років "Міжрегіональному промисловому союзу" під протекторат тоді ще правої руки Віктора Януковича і куратора Криму Антона Пригодського.

2008 року уряд Криму задовольняє звернення МПС про розірвання угод оренди на обидві ділянки загальною площею 2,05 га і передає їх ТОВ "Пансіонат сімейного типу". Засновниками ТОВ є структури, близькі до сина президента Олександра Януковича.

Як відомо, прокуратура Криму проводить перевірку законності передачі кримським парламентом більш 8,8 тисяч га мисливських угідь під Алуштою в оренду на 25 років громадській організації "Товариство мисливців і рибалок "Кедр" (Київська обл.).

Співвласниками цього товариства є міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, глава Черкаської облдержадміністрації Тулуб і глава Держагентства автодоріг Володимир Демішкан.

ГО "Товариство мисливців і рибалок "Кедр" створено в 2008 році і зареєстровано по вул. І.Франка, 19, в с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.

Там же розміщується резиденція президента Віктора Януковича "Межигір'я".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: кримської дачі Януковича, подалі, завод Магарач
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ