Чт, 2024-05-02, 21:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Січень » 25 » Шольц озвучив новий заклик до Європи щодо допомоги Києву - "Жодна країна не хоче миру так, як Україна"
11:31
Шольц озвучив новий заклик до Європи щодо допомоги Києву - "Жодна країна не хоче миру так, як Україна"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Німеччина й Україна близькі до узгодження безпекових гарантій. Такі ж угоди повинні підписати й інші союзники для того, щоби зміцнити підтримку України на тлі російської агресії.

Про це повідомили ЗМІ із посиланням на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца на спільній прес-конференції зі словацьким прем’єром Робертом Фіцо в Берліні.

Шольц підтвердив, що перебуває в інтенсивному обміні думками з президентом України Володимиром Зеленським, телефонував йому в середу, найближчим часом відбудеться ще одна розмова. Вони чимало часу обговорюють питання "безпекового партнерства", інтенсивна підготовка якого ведеться обидвома державами.

"Я виходжу з того, що ми невдовзі це фіналізуємо. В мене є відчуття, що перебуваємо на порозі завершальних переговорів", — сказав канцлер.

Подробиці він пообіцяв оголосити тоді, коли документ буде готовий і підписаний. Від імені Німеччини Шольц запевнив, що Берлін підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, адже ця війна загрожує самому існуванню суверенної держави Україна, про що свідчать відверті імперіалістичні висловлювання російського президента путіна.

Канцлер не погодився з тим, що причиною війни є відсутність ініціатив і переговорів між Києвом і москвою. Він нагадав, що до 24 лютого 2022 року відбулося понад 200 зустрічей лише у рамках Мінських угод і в "нормандському форматі". Це не зупинило росію від нападу на всю Україну.

"Жодна країна не хоче миру так, як Україна. Але після двох років війни ми повинні визнати, що легкого рішення її завершення не видно", — сказав політик.

Німеччина передбачила в бюджеті на цей рік понад сім мільярдів євро лише на військову підтримку. Й очікує, що інші країни ЄС збільшать свою допомогу. Керівник німецького уряду сподівається, що саміт Євросоюзу 1 лютого продемонструє рішучість стояти на боці України.

"Нашим спільним сигналом росії має стати те, що ми будемо підтримувати Україну, яка бореться за своє виживання та свій суверенітет, стільки, скільки потрібно", — заявив канцлер.

Шольц назвав російську війну проти України «основним політико-безпековим викликом для Європи». За його словами, це, які й всі інші виклики, Європа може подолати лише разом.

"Ніколи не було таким важливим, щоб партнери в рамках ЄС і НАТО тісно координувалися", — сказав Шольц.

Протягом вечері, яка відбулася після брифінгу, двоє керівників урядів обговорили, зокрема, теми, які порушать на Єврораді 1 лютого, насамперед виділення Україні 50 мільярдів євро. Шольц висловив надію, що рішення схвалять усі 27 країн.

Нагадаємо, раніше Der Spiegel навів слова міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, який обіцяв зробити закупівлю боєприпасів пріоритетом для своєї роботи. Однак відомство витратило на реалізацію цієї ідеї менше грошей, ніж спочатку планувалося.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 310 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ