Сб, 2024-05-04, 02:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 3 » Шоста хвиля мобілізації не зачепить студентів та викладачів. ВІДЕО
13:15
Шоста хвиля мобілізації не зачепить студентів та викладачів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Шоста черга часткової мобілізації до Збройних сил України триватиме до 17 серпня. Про це сьогодні, 3 липня, на брифінгу "Підсумки проведення 5-ї черги часткової мобілізації та плани на 6-ту чергу" заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ, генерал-майор Володимир Талалай, передає УНІАН.

"Головне завдання шостої черги часткової мобілізації - забезпечити ротацію особового складу, який був призваний торік у ході третьої черги часткової мобілізації, забезпечити поповнення некомплекту військових частин, а також укомплектувати військові частини, які формуються заново. Мобілізаційні заходи триватимуть протягом 60 діб, до 17 серпня включно", - наголосив Талалай.

За його словами, в період мобілізації, як і раніше, потрібні фахівці для комплектування високомобільних десантних військ, механізованих танкових військ, артилеристи, спеціалісти розвідки, зв’язківці, а також спеціалісти ремонтних органів, військові інженери.

"Планується, що в шосту хвилю мобілізації до лав Збройних сил України у рівних долях будуть призвані як ті, хто раніше проходив військову службу, так і ті, хто раніше не служив", - зауважив Талалай.

За його словами, усі військовозобов’язані, які будуть призвані в ході шостої черги часткової мобілізації, пройдуть етапну багатоступеневу підготовку. Зокрема 44 доби вони проходитимуть підготовку за спеціальністю у навчальних центрах і закладах під керівництвом інструкторів, у тому числі тих, хто має безпосередній особистий досвід участі в антитерористичній операції.

"По завершенню одиночної підготовки військовослужбовці пройдуть бойове злагодження тривалістю до 15 діб на штатному озброєнні та військовій техніці у складі штатних підрозділів", - додав перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу.

Талалай зазначив, що лише після завершення повного циклу підготовки військовослужбовці у складі військових частин будуть направлені на виконання бойових задач, у тому числі в зоні АТО.

Нагадаємо, шоста черга часткової мобілізації розпочалася в Україні 19 червня.

Народні депутати, студенти і докторанти не підлягають мобілізації

"Не підлягають призову на військову службу за мобілізацією також і народні депутати України. Призову на військову службу за мобілізацією не підлягають студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання", - наголосив Талалай.

За його словами, не підлягають мобілізації військовозобов’язані, визнані військово-лікарськими комісіями за станом здоров’я непридатними для проходження військової служби; громадяни, які мають на утриманні трьох і більше дітей до 18 років, або ж ті особи, в яких є одна дитина до 18 років, але вони виховують її самостійно.

Також звільняються від призову усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, вихователі та зайняті постійним доглядом за особами, які потребують його, згідно з чинним законодавством.

"Окрім того, звільнена частина особового складу, яка була призвана в ході першої та другої черг мобілізації, не підлягає повторній мобілізації впродовж шести місяців, за винятком тих, хто включені до оперативного резерву першої черги", - сказав представник Генштабу.

Талалай нагадав, що 1 липня Верховна Рада ухвалила закон, який розширює категорії громадян, які не підлягають призову, а саме - науковці, науково-педагогічні працівники, які мають вчене звання або науковий ступінь і працюють у вищих навчальних закладах зі ступенем зайнятості не менше 75% робочого часу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: студенти та викладачі, шоста хвиля мобілізації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ