Сб, 2024-04-27, 13:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Серпень » 21 » Силовики відбивають танкові атаки на Іловайськ, але вимагають підкріплення. ВІДЕО
13:55
Силовики відбивають танкові атаки на Іловайськ, але вимагають підкріплення. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Батальйон "Донбас" відбив танкову атаку на Іловайськ (Донецька область). Всього за добу в місті загинули двоє бійців "Донбасу" і семеро – Збройних сил України, повідомила 20 серпня прес-служба батальйону в Facebook.

"Бійці "Донбасу" відбили спробу терористичного угрупування "Восток" увійти до Іловайська з півночі, з підкріпленням (шість одиниць танків). В ході двогодинного бою два танки терористів були знищені, два підняли білий прапор, два відійшли", – мовиться в повідомленні.

За інформацією прес-служби батальйону "Донбас", завдяки вдалій роботі цього батальйону та артдивізіону ЗСУ була знищена половина особового складу супротивника.

"На західній околиці міста, під селом Гробовське, терористи влаштували засідку. Втративши свій танк і БМП, вони захопили автобус із пораненими бійцями "Донбасу". Двоє поранених загинули, інших вдалося відбити", – зазначили в батальйоні.

На східній околиці Іловайська також вівся запеклий бій із терористами з "Оплоту", в перебігу якого "Донбас" знищив 20 терористів і три міномети.

"Крім того, українські військові відрізали поставки зброї і боєприпасів з боку Донецька; знищили "КамАЗ" і БМП терористів; в результаті вибуху боєкомплекту тіла бойовиків ефектно злетіли в повітря; також захоплено велику кількість зброї та спорядження", – підкреслюється в повідомленні.

В полоні у "Донбасу" перебуває 22 терористи, з яких двоє громадян Чеченської республіки, п'ять кадрових російських військових у формі, двоє громадянин Словаччини (сербського походження).

На даний момент 2/3 Іловайська перебувають під контролем українських силовиків, 1/3 тримають бойовики. Батальйони "Дніпро" і "Азов" перебувають за межами Іловайська. Протягом дня ними були зроблені спроби зайти до міста, але вони не мали успіху.

Батальйон "Шахтарськ": без вогневої підтримки штурмувати будемо довго

В Іловайську Донецької області бойовики збудували укріпрайон, через який українські бійці не можуть прорватися вже тиждень. Про це йдеться у повідомленні добровольчого батальйону "Шахтарськ" на його сторінці у Facebook.

"Нас вчергове кинули в саме пекло. Кинули на укріпрайон терористів в Іловайську, який вони зводили місяцями. Цей укріпрайон являє собою низку ДОТів, вилитих з армованого бетону на відстані 400-500 метрів один від одного, з’єднаних між собою підземними ходами. Це та перепона, об яку ми перечіплюємося вже тиждень", – мовиться у повідомленні.

У "Шахтарську" розповідають, що у бій з противником їх направили без належного екіпірування.

"Нас разом із суміжниками направили через поле соняшників просто на ДОТи, у супровід дали 2 БМП, одна з яких заглухла, а у другої заклинило зброю. У терористів працювали снайпери. І, так - нам сьогодні пощастило, що професіонал серед них був тільки один, і тільки у нього одного була серйозна зброя 12+. Це на його руках кров убитих і поранених в сьогоднішньому бою", – зазначають у "Шахтарську".

"Чи вдалий був сьогодні день? Ні. Ми втратили убитих, у нас є поранені, а ДОТи і нині там. Без серйозної вогневої підтримки штурмувати Іловайськ ми будемо довго. Давайте нехай всі почнуть просто говорити правду. Іловайськ це фортеця, яку взяти складно. Саме ту частину, яка цікава терористам як транспортна розв’язка, як склади їх зброї. Давайте не кричати про великі перемоги і звершення завчасно", – наголошують у батальйоні.

Про кількість вбитих і поранених у батальйоні не повідомляють.

Сили АТО в Іловайську і досі не отримали підкріплення, про яке просили

Батальйон "Донбас" та 93-а ОМБР 20 серпня так і не отримали підкріплення й фактично оточені бойовиками. Про це LB.ua повідомив журналіст Олександр Глядєлов, який перебуває разом з бійцями АТО в місті.

"Серед силовиків є загиблі й поранені. При спробі вивезти їх із зони бойових дій, бійці АТО потрапили в засідку терористів. В результаті число жертв збільшилася. Разом з тим, журналісти не називають точну кількість втрат силовиків за сьогодні... На даний момент Іловайськ відрізаний від надходження боєприпасів і підкріплення", - повідомив журналіст, додавши, що бійці ВСУ та Національної гвардії вважають, що вище керівництво "пустило їх в розхід".

Хоча бійці батальйону "Донбас" і відзначають прекрасну роботу артилерії ЗСУ, якій впродовж дня вдалося звільнити один з підходів до Іловайська, однак батальйони "Азов" і "Дніпро", котрі вже підходили до місця подій, відмовилися заходити в місто, тож підкріплення хлопцям так і не надійшло.

"Таким чином, українські силовики не отримали сподівану підмогу і боєкомплекти", - відзначає видання.

У другій половині дня кілька одиниць бронетехніки сепаратистів атакувало будівлю, в якій базуються українські силовики, випустивши по будівлі весь боєкомплект. Бійцям "Донбасу" вдалося вогнем у відповідь підбити одну бронемашину. Атаки з боку бойовиків тривають.

Зранку 18 серпня повідомлялося, що бійці батальйонів "Донбас", "Дніпро" та інші учасники АТО в результаті повторного штурму Іловайська прорвалися до центру міста та встановили там державний прапор України.

Після розгрому загонів найманців, з районів Донецька та Моспине по місту невпинно б'ють дивізіони російських "Градів". У ближньому бою і в результаті артилерійського вогню противника українські війська зазнали втрат.

Командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко отримав поранення.

На підмогу батальйонові "Донбас" прибуває підкріплення з важкими озброєннями, - Нацгвардія

Сили Антитерористичної операції на Донбасі спрямували на підмогу батальйонові "Донбас" підкріплення з важкими озброєннями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної гвардії України за 21 серпня.

"В окремих районах Іловайська Донецької області тривають бойові дії. Терористи чинять шалений опір і намагаються повернути втрачену 20 серпня територію, яка зараз перебуває під наглядом українських силовиків. Українські військові героїчно відбивають контратаки терористів", - наголошується в повідомленні.

"Зараз військовослужбовцям з батальйону оперативного реагування НГУ "Донбас" і добровольчим батальйонам, задіяним у спецоперації, прибуває підкріплення з інших регіонів України. На підході до місця проведення боїв - важке озброєння: мінометні, гранатометні і протитанкові установки, зенітні комплекси. Сил і засобів для успішного подолання терористів і перемоги має бути достатньо", - резюмує прес-служба.


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: Іловайськ, силовики, танкові атаки, підкріплення. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ