Чт, 2024-05-02, 08:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 12 » США почали обговорення військового втручання в конфлікт у Сирії
11:21
США почали обговорення військового втручання в конфлікт у Сирії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Адміністрація президента США Барака Обами почала серйозне обговорення з союзниками різних варіантів можливого військового втручання в конфлікт у Сирії, передає РИА "Новости".

Як повідомляє газета Washington Post з посиланням на неназваних представників Білого дому, варіанти, що розглядаються, передбачають пряме постачання зброї опозиції, скерування військ для забезпечення гуманітарного коридору або "безпечної зони" для бунтівників, удари по системі ППО Сирії.

При цьому США та їхні союзники мають розбіжності щодо масштабів, термінів і способів військової інтервенції. Наразі зусилля США спрямовані на постачання гуманітарної допомоги та возз'єднання розрізнених груп сирійської опозиції, зазначають джерела газети.

Водночас президент США Барак Обама і спікер палати представників Джон Бонер 6 березня заявили, що Сполучені Штати не стануть в односторонньому порядку йти га військові заходи щодо Сирії. Глава міжнародного комітету Сенату США Джон Керрі 8 березня заявив, що не вважає за можливе говорити навіть про теоретичну ймовірність американської інтервенції в Сирії.

Минулого тижня низка сенаторів закликали владу США завдати авіаудару по сирійських збройних силах, щоб "змусити Башара Асада піти у відставку". Однак після цього глава міжнародного комітету палати представників Ілеана Рос-Летінен (республіканка) заявила журналістам, що говорити про застосування американської військової сили щодо Сирії на нинішньому етапі не варто.

Таким чином вона дала зрозуміти, що палата представників не санкціонує військове вторгнення США до Сирії та завдання авіаударів. Рос-Летінен уточнила, що висловлювання окремих членів Конгресу з сирійського питання слід розглядати як приватні думки парламентарів, а не позицію влади США.

Тим часом відомий американський генерал у відставці Веслі Кларк закликав не поспішати з військовим втручанням до Сирії, бо незрозуміло, чи кінцевий результат відповідатиме американським інтересам.

У сирійських містах Алеппо, Хама і Хомс скоєно теракти

У сирійських містах Алеппо, Хама і Хомс озброєні екстремісти вчинили теракти. Про це повідомило сирійське інформаційне агентство Sana.

На площі перед державним університетом в економічній столиці країни - Алеппо - було вбито багаторазового чемпіона Сирії й Азії з боксу, народного улюбленця Гіяса Тейфура. Бойовики застрелили його в автомобілі серед білого дня, передає ИТАР-ТАСС.

У Хамі здійснено диверсію в районі Алгаб, де підірвано міст. Сили безпеки в цьому місті переслідують бандформування, які тероризують жителів. Кількох небезпечних злочинців знищено, конфісковано запаси зброї і боєприпасів.

У Хомсі бойовики захопили в заручники одного з керівників місцевого обкому Партії арабського соціалістичного відродження. Обстріляно з гранатометів низку держустанов і офісів приватних компаній.

Повідомлення про збройні вилазки на вулицях надійшли з південного міста Дераа, що за 110 км від Дамаску.

Сирійські війська продовжують операцію з ліквідації баз бунтівників на північному заході країни, поблизу кордону з Туреччиною.

В Ідлібі - адміністративному центрі однойменної провінції - спецназ проводить зачистку кварталів, захоплених бойовиками.

У Джанудії, в околицях міста Джиср-еш-Шугур (за 20 км від турецького кордону), оточено загін бойовиків з так званої Сирійської вільної армії.

За відомостями сирійських правозахисників, за добу жертвами насильства в Сирії стали 78 осіб. Не менш ніж 45 осіб загинули в Хомсі. Це переважно жінки і діти.

Раніше глави МЗС Росії і ЛАД погодили план врегулювання в Сирії, повідомив 10 березня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров за підсумками зустрічі з міністрами країн ЛАД у Каїрі.

Нагадаємо, безлади в Сирії почалися 18 березня 2011 року, відтоді, за даними ООН, жертвами кризи стали від 5 до 7 тис осіб.

4 лютого Росія і Китай наклали вето на резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії. Це рішення спровокувало обурені коментарі зовнішньополітичного керівництва західних країн.

Нагадаємо, 8 березня в Сирію прибув спеціальний посланник ООН і Ліги арабських держав (ЛАД) Кофі Аннан з метою домогтися припинення вогню та досягти перемир'я. Проте 9 березня представник сирійських опозиціонерів, лідер Сирійської національної ради Бурхан Гальюн відкинув цю пропозицію, заявивши, що вважає неприйнятним вступати в переговори з "режимом, який продовжує вбивати своїх співвітчизників".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: США, обговорення, втручання, Сирії, конфлікт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ