Пт, 2024-05-03, 11:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Серпень » 18 » США попередили Туреччину про ризик санкцій проти турецьких компаній через допомогу рф – WSJ
20:56
США попередили Туреччину про ризик санкцій проти турецьких компаній через допомогу рф – WSJ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Влада США попередила уряд Туреччини про «реальний ризик» запровадження обмежень проти турецьких компаній, які допомагають росії обходити санкції, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на західних чиновників.

За їхніми словами, Вашингтон дуже стурбований тим, як Туреччина допомагає росії оминати санкції. Зокрема, через Туреччину до росії, за словами чиновників, надходить західна електроніка, а турецькі порти продовжують приймати російські судна під санкціями.

«Ми ведемо постійний діалог із турецьким урядом з цих питань. Ми щиро сподіваємося, що нам вдасться уникнути сценарію, за якого турецька компанія буде піддана санкціям», — заявило одне з джерел видання.

Окреме занепокоєння американських чиновників викликає «тіньовий» флот, що функціонує через Туреччину, – він допомагає росії постачати нафту в країни Азії, оминаючи при цьому встановлену країнами «Групи семи» стелю цін.

За даними WSJ, одним із найбільших операторів «тіньового» флоту є турецька компанія Beks Ship Management, заснована понад 10 років тому. Станом на 2021 рік її флот нараховував шість кораблів. Відтоді фірма стала стрімко розвиватися, а до серпня 2023 року її флот складався вже з 41 судна вартістю 782 мільйони доларів. Загальна вартість флоту компанії за два з половиною роки зросла приблизно вдесятеро.

Представник Beks Ship Management Джеміль Ерсоз заявив журналістам, що судна купували через банки Франції, Китаю, Японії, Тайваню та Австралії. Він заявив, що фінансування не надходило з росії.

WSJ зазначає, що Beks Ship Management – не єдина компанія у російському «тіньовому» флоті. За даними видання, сотні суден у всьому світі, що належать фірмам з Греції, Індії, Обʼєднаних Арабських Еміратів та Туреччини, допомагають росії обходити санкції.

Після початку повномасштабної війни в Україні країни Заходу запровадили проти росії численні санкції, приділивши особливу увагу російським енергоносіям. У грудні 2022 року набрало чинності нафтове ембарго Євросоюзу, яке забороняє країнам ЄС закуповувати російську нафту, що постачається морем. Тоді ж була запроваджена цінова стеля, яка серед іншого забороняє західним страховим компаніям страхувати судна, що перевозять російську нафту за ціною, вищою від встановленої стелі. З огляду на всі ці обмеження росія почала формувати «тіньовий» флот.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 196 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ