Сб, 2024-05-04, 10:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 25 » "Стоп цензурі!" застерігає Euronews про те, що влада може використати його для пропаганди
22:45
"Стоп цензурі!" застерігає Euronews про те, що влада може використати його для пропаганди
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Журналістська ініціатива "Стоп цензурі!" закликає керівництво каналу Euronews звернути увагу на кадрову та редакційну політику майбутнього представництва в Україні. Про це йдеться в заяві ініціативи, поширеній у понеділок з приводу створення на базі Національної телекомпанії України української версії Euronews.

"Стоп цезурі!" зазначає, що Національна телекомпанія перебуває у власності держави і "повністю контролюється Адміністрацією президента та головою Служби безпеки України Валерієм Хорошковським, який також є власником найбільшої в країні телевізійної групи "Інтер", передає прес-служба журналістської ініціативи.

"Після обрання Віктора Януковича на пост президента керівництво телекомпанії було змінене в обхід Закону "Про телебачення і радіомовлення", який передбачає створення наглядової ради. Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф до призначення на цю посаду був продюсером групи "Інтер", а його заступник Валід Арфуш - радником правої руки президента Ганни Герман", - сказано в заяві.

Активісти "Стоп цензурі!" заявляють, що "під керівництвом цих людей Перший Національний телеканал радикально змінив редакційну політику".

"Згідно з моніторингом новин, що проводиться проектом Internews Network U-Media, новини, які раніше були безсторонніми та порівняно якісними, тепер наповнені прихованою рекламою влади. Канал є "рекордсменом" за кількістю порушень професійних стандартів", - зазначає журналістська ініціатива.

Вони нагадують слова Арфуша: "Я вважаю, що Перший Національний обов'язково повинен бути провладним... Він завжди висвітлюватиме роботу влади, доноситиме лише позитивну інформацію до глядачів... Має підтримувати владу, а влада повинна знати, що Перший Національний завжди її захищає".

Рух "Стоп цензурі!" вважає: "Людину з такими поглядами недоречно призначати головою координаційної ради Euronews в Україні, позаяк немає гарантій, що українську версію Euronews не буде використано для пропаганди та прихованої реклами влади".

"Компетентність пана Арфуша у телевізійній галузі є сумнівною, адже до призначення заступником генерального директора НТКУ він займався організацією конкурсів краси та був видавцем бульварного журналу Paparazzi", - заявляє також "Стоп цензурі!".

З огляду на ці факти, а також "невпинне посилення політичного тиску на медіа, здійснюваного українською владою у прагненні контролювати інформаційний простір", журналістський рух закликає керівництво Euronews:

- Поставити українським партнерам "жорсткі вимоги" щодо редакційної та кадрової політики;

- ретельно контролювати процес створення та подальшу роботу українського представництва;

- відхилити кандидатуру Арфуша та вимагати призначення на керівні посади українського Euronews "фахових і незаангажованих людей, відібраних шляхом відкритого та прозорого конкурсу".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ