Сб, 2024-04-27, 09:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Червень » 11 » Супервулкан в Італії перебуває на межі масштабного виверження - вперше за майже 500 років
16:31
Супервулкан в Італії перебуває на межі масштабного виверження - вперше за майже 500 років
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Якщо станеться нове виверження, то його можна буде порівняти з виверженням вулкана Везувій, яке знищило Помпеї в 79 році нашої ери.

Флегрейські поля — це один із небагатьох супервулканів на планеті, який знаходиться в густонаселеній частині Італії. Вчені вважають, що цей вулкан знаходиться на межі першого виверження з 1538 року, пише Daily Mail.

Нове дослідження італійських та британських вчених передбачає, що в супервулкані Флегрейські поля, що розташований неподалік міста Неаполь на півдні Італії, може найближчим часом знову статися виверження і це буде перша така подія за останні 485 років.

Флегрейські поля називають супервулканом тому, що він може викликати виверження силою 8 балів, внаслідок чого може бути викинуто понад 300 кубічних кілометрів гарячого газу та частинок лави.

Вчені вважають, що якщо відбудеться виверження цього вулкану, то його можна буде порівняти за силою і руйнуваннями з виверженням вулкана Везувій у 79 році н. е., коли були знищені міста Помпеї та Геркуланум.

Дві третини кальдери супервулкану розташовані під західною околицею Неаполя, де проживає понад 360 тисяч людей, а одна третина прихована під водою. Вчені вважають, що у разі виверження вулкана всіх цих людей доведеться евакуювати і немає жодних гарантій, що ця подія не станеться найближчим часом.

Згідно з дослідженням, тиск у надрах вулкана зростає і може з'явитися великий розрив, що призведе до появи тріщини у земній корі. Але магма все ще має вийти вгору у потрібному місці, щоб відбулося виверження.

Як показує дослідження. у цьому регіоні за останні десятиліття спостерігалися підземні поштовхи та підйоми кори через рух магми. І зараз все вказує на те, що тріщина в вулкані може з'явитися будь-якої миті.

Вчені вважають, що міцність кальдери супервулкана знаходиться на межі і гірські породи можуть не витримати тиску магми, що й призведе до масштабного виверження. За словами авторів дослідження, вже 6 років зростає кількість невеликих землетрусів у надрах вулкана, викликаних рухом магми, і вона тільки й чекає моменту, коли її нічого не стримуватиме.

Дві третини кальдери супервулкана розташовані під західною околицею Неаполя, де проживає понад 360 тисяч осіб

Але вчені не можуть точно сказати, коли може відбутися перше за майже 500 років виверження супервулкана Флегрейські поля в Італії.

Нещодавно бурхливе пробудження вулкана уразило не тільки Гаваї. Червоний рівень тривоги був оголошений у зв'язку із посиленням виверження вулкана Кілауеа, чарівним і одночасно підступним видовищем фонтанів лави, уламків вулканічного скла та загрозливого туману.

Також ЗМІ писали про те, що на вершині вулканічного острова знайдено каміння, якого там не повинно бути. У південно-західній частині Індійського океану розташувався острів Анжуан, який став домом для дивної геологічної загадки.

Нагадаємо, що вперше за 10 років супутник зняв виверження австралійського вулкана поблизу Антарктиди. Вчені припускають, що це найстаріший вулкан, Моусон-Пік, вік якого оцінюється від 750 тисяч до 500 тисяч років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 145 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ