Чт, 2024-05-02, 01:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 14 » Італія отримала нового прем'єра, який обіцяє врятувати країну від кризи
10:31
Італія отримала нового прем'єра, який обіцяє врятувати країну від кризи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Італії Джорджо Наполітано призначив у неділю ввечері відомого економіста, екс-голову Антимонопольного комітету ЄС Маріо Монті новим прем'єр-міністром країни, сказано в заяві президентського палацу, повідомляє РИА "Новости".

Таке рішення очільник держави ухвалив після проведення консультацій з представниками всіх парламентських партій, груп і об'єднань, головами обох палат національного парламенту, а також з попередніми президентами республіки і довічними сенаторами.

Наполітано також доручив Монті сформувати новий кабінет міністрів.

Голова Європейської ради Херман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу привітали призначення Маріо Монті новим прем'єр-міністром Італії.

Керівники інституцій ЄС назвали це кадрове рішення "обнадійливим кроком", що свідчить про рішучість італійської влади подолати кризу суверенного боргу.

"Відповідно до рішення саміту єврозони від 26 жовтня Єврокомісія буде продовжувати стежити за здійсненням заходів, що вживаються Італією з метою проведення політики, яка сприяє (економічному) зростанню і зайнятості", - сказано в спільній заяві ван Ромпея і Баррозу.

Лідер владної партії Народ свободи Сильвіо Берлусконі, який займав пост голови уряду протягом останніх трьох з половиною років, в суботу ввечері пішов у відставку, що стало наслідком політичної кризи.

Вона вибухнула на тлі серйозних фінансово-економічних труднощів, яких зазнає останнім часом офіційний Рим.

Новий прем'єр-міністр, який вийшов до журналістів після зустрічі з президентом Республіки, пообіцяв, що працюватиме на посаді голови уряду "з почуттям відповідальності" і глибокою повагою до парламенту і представлених у ньому політичних сил.

Монті зазначив, що зараз складний період для Італії, однак країна зможе подолати боргову кризу, якщо для цього вживатимуть "спільних зусиль".

"Італія переможе кризу спільними зусиллями", - підкреслив Монті у своєму першому заяві, повідомляє канал EuroNews.

"Країна повинна відродитися, вона повинна повернутися на міжнародну арену, повинна знову стати силою, а не слабкістю Євросоюзу. Італія була серед засновників ЄС і повинна залишатися одним з лідерів", - також зазначив він.

Нагадаємо також, що 11 листопада нижня палата італійського парламенту проголосувала на підтримку пакету заходів жорсткої економії. Пакет припускає підвищення пенсійного віку, зростання цін на бензин, а також продаж державного майна.

Як відомо, держборг Італії складає 120% ВВП, а 9 листопада прибутковість десятирічних облігацій перетнула на цьому тижні вкрай небезпечну межу в 7%, яку аналітики називають "точкою неповернення". При вартості запозичень на рівні 7% фінансування бюджетного дефіциту і держборгу Італії стає скрутним, і країна може терміново потребувати допомогу партнерів по єврозоні або від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Берлусконі, який пішов у відставку не виключає свого повернення до влади

Довідка. Маріо Монті

Маріо Монті народився 19 березня 1943 року в місті Варезе (область Ломбардія). Закінчив престижний міланський університет "Бокконі", отримавши диплом в галузі економічних наук.

Потім закінчив аспірантуру в Єльському університеті, де навчався у лауреата Нобелівської премії з економіки Джеймса Тобіна.

З 1970 по 1985 роки викладав економіку в Туринському університеті. У 1989 році призначений ректором університету Бокконі, а з 1994 року є його президентом.

У 2005 році став першим президентом інституту економічних досліджень "Брейгель". Є міжнародним радником таких компаній, як Goldman Sachs і Coca Cola.

В Єврокомісії він пропрацював в цілому 10 років: з 1995 по 2004 роки був європейським комісаром від Італії, потім його місце зайняв Франко Фраттіні.

З 1995 по 1999 роки перебував на посаді єврокомісара з питань внутрішнього ринку та послуг, а з 1999 по 2004 роки - з питань конкуренції. З 2005 року він займається консультативної роботою в Брюсселі, а також викладацькою діяльністю.

У 2009 році став членом комісії з питань майбутнього ЄС. Дев'ятого листопада 2011 Монті призначений довічним сенатором указом президента Італії Джорджо Наполітано.

За всі п'ять років перебування на посту голови держави Наполітано вперше скористався своєю прерогативою призначення довічних сенаторів.

Маріо Монті одружений, батько двох дітей.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: Маріо Монті, Італія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ