Сб, 2024-05-04, 21:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Січень » 13 » "Тихий" надзвуковий реактивний літак X-59 Quesst 9 показало NASA
09:05
"Тихий" надзвуковий реактивний літак X-59 Quesst 9 показало NASA
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Будучи найновішим X-літаком NASA, X-59 створений для подолання звукового бар’єра без громових звукових ударів, які зазвичай виникають, коли літак стає надзвуковим. Натомість Quesst видаватиме набагато тихіше «стукіт», подібний до звуку хлопкання дверей автомобіля, який чути з приміщення. У разі успіху реактивний літак може зробити революцію в надзвукових польотах і авіації в цілому.

Після багатьох років розробок NASA та Lockheed Martin продемонстрували готовий X-59 Quesst («Тиха надзвукова технологія») сьогодні (12 січня) перед натовпом із майже 150 осіб на легендарному заводі Lockheed Martin Skunk Works у Палмдейлі, штат Каліфорнія. , сайт досліджень і розробок, зазвичай відомий своєю секретністю.

«Рідко, коли ми маємо можливість прийняти стільки відвідувачів на Skunk Works, і ще більш рідко, коли ми могли публічно представити один із наших літаків», — сказав Джон Кларк, віце-президент і генеральний менеджер Lockheed Martin Skunk Works.

Коли завіса нарешті опустилася, щоб побачити X-59, натовп зібрався аплодував і підняв свої мобільні телефони вгору, щоб зробити фотографії нового літака, який сяяв червоним і синім під освітленням сцени. Видовжена носова частина літака, схожа на дзьоб, помітно виділялася, демонструючи той факт, що він не має вікна, спрямованого вперед.

"Це момент, на який майбутні покоління дивитимуться з благоговінням і захопленням", — сказав Грег Улмер, віце-президент з аеронавтики Lockheed Martin. «Мантра Skunk Works про швидке, тихе та якісне набуває абсолютно нового значення. Оскільки ми відкриваємо надію на нову еру тихих надзвукових подорожей, які стали можливими завдяки нашій співпраці з NASA».

Під час церемонії відкриття заступник адміністратора NASA Пем Мелрой підкреслила довгу історію агентства в інноваційних розробках в галузі авіації.

«Перша буква «А» в NASA означає аеронавтику. І всі ми — про новаторські аерокосмічні інновації», — сказав Мелрой. «X-59 з гордістю продовжує цю спадщину, представляючи передові технології, що рухають авіацію вперед».

Останній X-літак NASA («X» означає «експериментальний») є кульмінацією десятиліть досліджень і включав радикально інші підходи до виробництва, включаючи нові системи доповненої реальності, роботизоване буріння та методи 3D-моделювання.

«Це не просто літак, це X-літак», — додав Мелрой. «Це прояв генія співпраці».

Але Мелрой зізналася, що спочатку мала деякі сумніви щодо революційного літака. «Як пілот-випробувач, коли я вперше подивився на дизайн, я сказав «хм», у мене справді виникли деякі запитання щодо цього».

Зокрема, Мелрой мав на увазі той факт, що X-59 не має вікна, спрямованого вперед, дизайну, який допомагає зменшити звуковий гуркіт літака. Натомість він має те, що NASA називає системою зовнішнього бачення або XVS, яка складається з камери та екрана, встановленого в кабіні, який пропонує пілотам перегляд у доповненій реальності того, що знаходиться перед реактивним літаком.

Мелрой сказав, що ця система має потенціал для революції в дизайні літаків.

«Ми не відчували себе комфортно, створюючи пілотований літальний апарат без попереднього його випробування. Тож ця новаторська технологія справді є маяком, який спрямовує нас у майбутнє, де бар’єри видимості в конструкції літаків можна буде подолати за допомогою цього винахідливого рішення».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 312 | Додав: admin | Теги: NASA, Quesst 9, літак X-59
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ