Пт, 2024-04-26, 05:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 6 » Тимошенко кличуть до ГПУ. А вона "лякана і цих хлопців не боїться"
15:05
Тимошенко кличуть до ГПУ. А вона "лякана і цих хлопців не боїться"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Лідера БЮТ, екс-прем'єра України Юлію Тимошенко викликали до Генеральної прокуратури України у зв'язку з її заявами про тиск на суддів Конституційного суду (КС) у справі про легітимність створення нинішньої парламентської коаліції. Про це вона сама заявила на брифінгу у вівторок, пише "Українська правда" .
"Після того, як я провела прес-конференцію, де повідомила про корупційні дії, що відбуваються в Конституційному суді, про залякування суддів, про тиск на суддів, який чиниться командою Януковича, щоб примусити їх до візиту Януковича до США ухвалити неконституційне рішення, я в свята великодні отримала таку повістку до Генпрокуратури", - сказала Тимошенко.

Таким чином, на її переконання, влада намагається чинити тиск на неї, щоб її налякати.

"То я хочу сказати пану Януковичу і його підлеглій Генпрокуратурі, що мене за всі ці роки, поки Кучма працював, викручуючи руки, поки всі його прибічники намагалися усю мою родину принизити і репресувати, я хочу сказати, що Янукович ще не вийшов політичним зростом разом з усією своєю камарильєю, щоб мене лякати", - сказала Тимошенко.

"Я вже давно лякана і давно цих хлопців вже не боюся, тому всі посили від ГПУ так і залишаться їх системою репресій", - додала вона.

Тимошенко сказала, що вона прийде до ГПУ.

"В тому, що я прийду туди, вони можуть не сумніватися. І те, що я буду розмовляти з цими прокурорами чітко і відверто, теж не сумнівайтеся", - сказала вона, запевнивши, що не впадатиме через це "у політичну паніку".

Як повідомило джерело, Тимошенко повинна з'явитися в Генпрокуратуру вже у середу.

Як повідомлялося 29 березня Тимошенко заявила, що оточення президента України Віктора Януковича вимагає від Конституційного суду ухвалити рішення про легітимність створення нової коаліції у Верховній Раді та формування уряду до візиту глави держави до США, який заплановано на 11 квітня.

"Перед поїздкою до США перед Конституційним судом люди Януковича поставили жорстку вимогу - до 11 квітня має бути прийнято рішення, що коаліція і уряд є легітимними", - сказала вона.

Вона також заявила, що судді КС "по одному викликаються до представників Януковича" і отримують пропозиції або визнати коаліцію і уряд легітимними, або написати заяву про звільнення за власним бажанням, "отримавши непогану пенсію і менш значимі посади".

"За рішення, яке необхідно винести, і освятити цю коаліцію і уряд, пропонується по 1 мільйону доларів" , - заявила Тимошенко, додавши, що має цю інформацію "безпосередньо з КС".

Разом з тим, депутат від Партії регіонів, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, заявив, що Тимошенко такими заявами шантажує Конституційний суд. А голова КС Андрій Стрижак і поготів - назвав їх "прямою загрозою".

А міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов пообіцяв, що МВС перевірить заяву Тимошенко на правдивість і, в разі чого, - приверне екс-прем'єра до кримінальної відповідальності . Разом з тим, БЮТ не лякає загроза порушення справ проти Тимошенко - це вже нецікаво.

Президент України, у свою чергу, заявив, що готовий оголосити нові парламентські вибори , якщо Конституційний суд ухвалить рішення, яке поставить під сумнів легітимність коаліції. У БЮТ впевнені, що Янукович не піде на розпуск Верховної Ради навіть, навіть якщо Конституційний суд визнає нелегітимним спосіб формування нинішньої коаліції.

Втім, зважиться президент чи ні, можливо, так і не доведеться дізнатися. Принаймні, за даними ЗМІ, як мінімум 11 суддів КС із 18 вважають, що нинішню парламентську коаліцію створено законно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1055 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ