Ср, 2024-05-01, 04:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 13 » Тимошенко після візиту в ГПУ назвала Януковича, що позбавив Бандеру звання Героя, "жалюгідною політособою"
18:51
Тимошенко після візиту в ГПУ назвала Януковича, що позбавив Бандеру звання Героя, "жалюгідною політособою"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вийшла з будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури, куди з'явилася за повісткою слідчого о 15.00 у четвер, передає "Интерфакс-Украина".

- Тимошенко називає позбавлення Бандери звання Героя репресіями проти справжнього героя

За її словами, Генпрокуратура видала постанову, яка зобов'язує її приходити для ознайомлення з матеріалами порушеної проти неї справи щодня і бути присутньою в Головному слідчому управлінні з 10.00 до 17.00. Про це сама Тимошенко повідомила журналістам, вийшовши з приміщення Генпрокуратури.

Тимошенко сказала, що сьогодні її ознайомили з відповідною постановою відомства. Вона назвала незаконною цю постанову Генпрокуратури.

"Жодним законом не передбачено таке знущання. Вони просто хочуть обмежити мою можливість працювати, спілкуватися з людьми, обмежити усі кроки на посилення нашої політичної роботи", - сказала Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" звинуватила президента України Віктора Януковича у чиненні тиску на слідчих прокуратури.

"Це все вказівки чинного президента", - сказала Тимошенко.

"Президент не має права примушувати слідчих так брутально порушувати закон", - додала вона.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде вона виконувати умови цієї постанови, Тимошенко сказала: "Ми порадимось з адвокатами і зробимо все, щоб мати змогу працювати".

Зазначимо, в ГПУ заявили, що 13 січня, замість того, щоб з'явитися до слідчого зранку, Тимошенко повідомила, що зможе прибути лише на 15 годину.

На переконання ГПУ, "у такий спосіб вона (Тимошенко) знову намагається затягнути час перебування у Генеральній прокуратурі, особливо у передсвятковий вечір, зловживаючи увагою громадськості задля власного "самопіару".

Тимошенко називає позбавлення Бандери звання Героя репресіями проти справжнього героя

Позбавлення лідера ОУН Степана Бандери звання Героя України є репресіями з боку нинішньої влади щодо справжнього героя України, заявляє Юлія Тимошенко.

"Я думаю, що сьогодні президент України (Віктор Янукович – ред.) хоче репресувати не лише нинішніх політиків, а ще й справжніх героїв України. Тому мені дуже шкода, що така жалюгідна політична особа, як Янукович, намагається судами та своїми вказівками когось робити чи не робити героями. Я думаю, що, слава Богу, це залишається поза його компетенцією", - сказала вона журналістам на брифінгу біля виходу з будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури в Києві, куди прийшла за повісткою слідчого в четвер.

Як повідомлялося, третій президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України провіднику ОУН Бандері і головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.

Однак Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправними і такими, що підлягають скасуванню, ці укази, оскільки звання Героя може бути присвоєно лише громадянину України. Бандера і Шухевич померли до створення української держави.

На сьогодні на розгляді у Вищому адміністративному суді України перебуває позов про визнання незаконним та скасування указу про присвоєння Шухевичу звання Героя України.

Як повідомлялось, 12 січня на сайті президента України було розміщено інформацію про те, що суд визнав недійсним указ президента про присвоєння провідникові ОУН Бандері звання Герой України. "Указ президента України Віктора Ющенка №46/2010 від 20 січня 2010 року "Про присвоєння Бандері звання Герой України" рішенням суду визнано недійсним", - йшлося у повідомленні.

Опозиція обурена такими діями влади. Так, у Ющенка вважають, що влада кинула виклик значній частині українського суспільства, скасувавши "Указ про присвоєння Степану Бандері звання Героя України" на догоду Кремлю і Москві. Голови Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської облрад теж вважають, що рішення про скасування указу президента України "Про присвоєння Бандері звання Героя України" суд ухвалив за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Медведєву.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 766 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ