Чт, 2024-05-02, 12:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 27 » У Києві нагородили переможців акції "Музейна подія року"
22:49
У Києві нагородили переможців акції "Музейна подія року"
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


У Музеї сучасного образотворчого мистецтва України в Києві відбулася церемонія нагородження переможців V Всеукраїнської акції "Музейна подія року" та відзначення учасників Програми підтримки музейних працівників на 2010-2011 роки. Про це повідомили у прес-службі Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000", який організував цю подію разом з громадською організацією "Український центр розвитку музейної справи", передає УНІАН.
У заході взяли участь голова Наглядової ради МБФ "Україна 3000" Катерина Ющенко, а також провідні музейні фахівці з різних регіонів України, представники органів влади та іноземних дипломатичних представництв.

Ющенко зазначила, що Україна має прекрасні музейні традиції, але щоб відповідати вимогам ХХІ століття, нашим музеям потрібно впроваджувати новітні методики і технології, опановувати нові способи обміну інформацією, переймати передовий міжнародний досвід.

Вона окреслила найбільш резонансні події музейного життя, що відбулися в Україні минулого року. Серед них - визначні масштабні акції, такі як відзначення ювілеїв заповідника "Софія Київська", Волинського краєзнавчого музею та музею в селі Колодязне; відкриття після реставрації палацу Кирила Розумовського в Батурині, відкриття першої черги комплексів "Резиденція Богдана Хмельницького" в Чигирині та "Мистецького Арсеналу", меморіалу "Тюрма на Лонцького".

За її словами, торік у музейному житті мали місце і негативні події. Це - спроба виселення київською владою Літературно-меморіального музею-квартири Павла Тичини, реальна загроза опинитися на вулиці Національному науково-дослідному реставраційному центру України, забудова історичних центрів міст зі знищенням унікальних пам’яток.

Ющенко відзначила велику кількість українських музеїв і музейних працівників, які взяли участь у цьогорічних акціях. Вона повідомила, що на "Музейну подію року - 2009" надійшло 52 заявки; свої акції презентували як провідні, так і невеликі та маловідомі музеї. Це виставкові проекти і друковані видання, відреставровані шедеври і конференції, музеї номінували мультимедійні проекти, масові заходи, театралізовані свята та багато інших подій.

За повідомленням, понад 100 експертів з усіх областей України найкращими музейними подіями визнали:

І місце (15 тис. грн.) – Відкриття після реставрації палацу останнього гетьмана українського козацтва Кирила Розумовського в Батурині. 22 серпня 2009 р., м. Батурин, Чернігівська область;

ІІ місце (10 тис. грн.) - Мистецький проект "Марія Примаченко 100". 2009 р., Національний музей українського народного декоративного мистецтва, м. Київ;

ІІІ місце (10 тис. грн.) – Проект "Іван Руткович. Жовківський іконостас (1697–1699). До 310-ї річниці від часу створення". 2009 р., Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, м. Львів.

Довідка

Всеукраїнська акція "Музейна подія року" започаткована у 2006 році й щороку реалізується Українським центром розвитку музейної справи та Міжнародним благодійним фондом "Україна 3000".

Головною метою проекту є привернення уваги громадськості до найважливіших подій і тенденцій музейної галузі, а також стимулювання музейних колективів до якнайкращої презентації своїх проектів. Упродовж п’яти років акція здобула визнання професійної аудиторії, популярність серед широкої громадськості та ЗМІ.

Програма підтримки музейних працівників – спільний проект Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" та Українського центру розвитку музейної справи, ініційований у 2005 році.

Головна мета програми – підтримати шляхом надання благодійної допомоги тих фахівців, які своєю діяльністю перетворюють музей на центральний елемент культурного простору в регіоні, працюють для суспільства, сприяють популяризації культурного надбання, що зберігається у музеї.

А кращими музейними подіями 2006 року було визнано: експозицію "Східна колекція" Музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (І місце, 25 тисяч гривень); виставку творів Ніко Піросманішвілі у Національному художньому музеї (ІІ місце, 15 тисяч гривень); відкриття Меморіального музею М. Грушевського (ІІІ місце, 10 тисяч гривень).





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1297 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ