Пт, 2024-04-26, 18:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 7 » У Мінську домовилися пустити вугілля з Донбасу
22:48
У Мінську домовилися пустити вугілля з Донбасу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Учасники Тристоронньої контактної групи констатують поліпшення ситуації з безпекою на Донбасі, повідомив спецпредставник ОБСЄ в Контактній групі Мартін Сайдік.

За його словами, сторони підтвердили необхідність подальших зусиль для повного забезпечення режиму припинення вогню, повідомляє "Белта".

Водночас, продовжив Сайдік, з питання розведення сил поки що немає домовленості.

Крім того, Сайдік повідомив, що учасники переговорів у Мінську висловили намір відновити залізничний переїзд Попасна-Стаханов для вантажних перевезень і безперешкодного проходження поїздів по ділянці Микитівка-Майорск.

"На останніх засіданнях групи з економічних питань обговорювалося, зокрема, питання відкриття додаткового залізничного переїзду Попасна-Стаханов. Сторони підтвердили необхідність його відновлення й пуску вантажних поїздів по цій ділянці", - сказав Сайдік.

Крім того, за його словами, сторони домовилися про необхідність остаточного відновлення та безперешкодного проходження поїздів по ділянці Микитівка-Майорск.

За словами Сайдіка, представники Міненерго Росії та України 21 вересня в Мінську обговорять питання електропостачання Донбасу.

"Представники Росії і України на сьогоднішніх переговорах домовилися провести зустріч на рівні міністерств енергетики двох країн та обговорити питання щодо ліній електропередач", - сказав Сайдік.

Він зазначив, що зустріч відбудеться 21 вересня в Мінську, де в цей час засідатиме Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі.

Сайдік поінформував, що 8 вересня відвідає Москву для обговорення перспектив роботи Тристоронньої контактної групи.

За словами спецпредставника ОБСЄ, завтра він відвідає з візитом Москву, де зустрінеться з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим і повноважним представником Росії в Тристоронній контактній групі Борисом Гризловим.

"Треба сказати, що це буде перший мій візит до Москви протягом більше одного року", - сказав Сайдік.

У цьому зв`язку спецпредставник ОБСЄ зазначив, що метою візиту буде обмін думками з приводу підсумків засідань Тристоронньої контактної групи, що пройшли в 2016 році.

"Хотілося б почути перспективи з російської сторони про те, як вона бачить майбутнє нашої роботи та майбутнє моєї власної роботи", - сказав Сайдік.

Сайдік також заявляє, що на переговорах у Мінську учасники робочої підгрупи з політичних питань обговорювали питання фінансування виборчої кампанії при проведенні можливих місцевих виборів на тимчасово окупованій частині Донбасу.

"Учасники робочої групи з політичних питань обговорювали модальності місцевих виборів, а також фінансування виборчої кампанії та фінансові аспекти організації виборів в ОРДО і ОРЛО з урахуванням наявного тепер міжнародного досвіду", - сказав Сайдік.

За його словами, учасники групи також обмінялися думками з питання амністії.

Сайдік також повідомив, що координатор ОБСЄ в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Тоні Фріш відзначає необхідність досягнення довгострокових рішень для переселенців із Донбасу.

"Члени робочої підгрупи з гуманітарних питань обговорювали, зокрема, питання внутрішньо переміщених осіб і біженців. Координатор групи, посол Тоні Фріш наголосив на важливості досягнення довгострокових рішень, спрямованих на полегшення важкої гуманітарної ситуації, особливо у зв`язку з майбутньою зимою", - сказав Сайдік.

За його словами, потреби вразливих груп, зокрема внутрішніх переселенців і біженців, стануть предметом подальшого обговорення на майбутніх зустрічах гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи.

Своєю чергою прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook теж повідомила, що Тристороння контактна група підтвердила необхідність безстрокового характеру режиму припинення вогню.

"Тристороння контактна група зазначила: режим припинення вогню, оголошений з 1 вересня 2016 року, в основному дотримується. Тристороння контактна група ще раз підтвердила: режим припинення вогню повинен мати безстроковий характер", - написала вона.

Україна в Мінську висловила стурбованість організацією так званих "праймеріз" в ОРДО

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську висловила занепокоєння підготовкою так званих "праймеріз" в окремих районах Донецької області (ОРДО), повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Україна висловила стурбованість організацією так званих "праймеріз", які готуються в ОРДО. Такі заходи не відповідають Мінським домовленостям", - написала вона.

Зауважимо, що терористи на тимчасово окупованій частині Донецької області планують 6 листопада провести "місцеві вибори".

За словами Оліфер, у рамках роботи гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Україна закликала всі сторони дотримуватися протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах.

"У рамках роботи гуманітарної підгрупи Україна закликала всі сторони дотримуватися протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах. Цей документ забороняє втягнення неповнолітніх у військові дії", - написала вона.

Оліфер також зазначила, що Україна вітає всі ініціативи Міжнародного Комітету Червоного Хреста, спрямовані на допомогу всім дітям Донбасу, зокрема, тим, хто живе на території "сірої" зони.

Як повідомила прес-секретар Кучми, на поточному засіданні "Тристороння контактна група ще раз зробила акцент на необхідності відкриття КПВВ у Золотому з боку ОРЛО.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи, з врегулювання конфлікту на Донбасі заплановано провести в Мінську 21 вересня.

Оліфер зазначила, що ключовим питанням на цій зустрічі стане звільнення заручників.

"Зважаючи на відсутність прогресу в справі звільнення заручників, Україна запропонувала поставити це питання як ключове на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську, яке заплановано на 21 вересня. Ми сподіваємося, що ця зустріч все-таки приведе до конкретного результату – звільнення людей", - написала Оліфер.

За інформацією представника України у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко, у заручниках на окупованих територіях на сьогодні залишаються 115 громадян України.

А на 13 вересня заплановано позачергову відеоконференцію Тристоронньої контактної групи.

"На 13 вересня заплановано позачергову відеоконференцію, де одним із головних питань будуть доповіді представників СММ ОБСЄ і офіцерів СЦКК про дотримання режиму тиші на постійній основі", - написала Оліфер.

Нагадаємо, на черговому засіданні контактної групи в Мінську 26 серпня було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокацію в районі Троїцького. Всього від опівночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: донбас, вугілля, Мінськ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ