Ср, 2024-05-01, 18:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 3 » У МВС боротимуться з екстремізмом та зі злочинними етнічними угрупуваннями, розповів Томенко
15:08
У МВС боротимуться з екстремізмом та зі злочинними етнічними угрупуваннями, розповів Томенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Віце-спікер Микола Томенко стверджує, що, за його інформацією, у МВС створено нові підрозділи, зокрема відділ з боротьби з екстремізмом і відділ з боротьби зі злочинними етнічними угрупуваннями.

На брифінгу в кулуарах парламенту Томенко повідомив, що має намір звернутися із відповідним запитом до президента України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Готую звернення до президента для того, щоб зрозуміти, чи є це самодіяльністю міністра внутрішніх справ, чи така генеральна лінія", - сказав він, додавши, що за його інформацією, відповідний документ затверджено міністром внутрішніх справ у четвер, 2 червня.

Водночас, Томенко зазначив, що в Україні немає жодного закону, який би трактував поняття "екстремізм". Крім того, він повідомив, що, згідно із розпорядженням міністра, відділ з боротьби з екстремізмом складатиметься з 12 осіб, тоді як відділ з боротьби із хабарництвом складається із 14 осіб.

"Я подивився в наше законодавство: у нас немає жодного закону, який би визначав, що таке екстремізм, окрім енциклопедії", - сказав віце-спікер. При цьому Томенко вважає, що створення такого відділу є політично мотивованим.

Він не виключив, що цей відділ може бути створено для переслідування депутатів або невгодних владі осіб. "На моє глибоке переконання, це виключно політичний підрозділ, який недопустимий у цивілізованій державі, і я хотів би почути, з якими екстремістами боротиметься міліція", - сказав він.

Коментуючи створення в системі МВС відділу з боротьби з етнічними організованими злочинними угрупуваннями, Томенко зазначив, що створення такого відділу є несподіванкою. "Для мене несподівано, що у нас злочинці за національною ознакою діляться. Я завжди думав, що злочинці не мають національності", - сказав він.

Томенко висловив надію, що такі розпорядження міністра є якоюсь дурістю і їх буде скасовано.

У свою чергу президент України Віктор Янукович закликав відійти від політичного радікалізму й ідеологічних крайнощів. "Саме політичний екстремізм і радикалізм є основами для появи сепаратизму і підсилюють руйнівні тенденції в суспільстві", - сказав він на Раді регіонів у Лівадії сьогодні, 3 червня.

Янукович також запропонував парламентаріям і всім політикам цього року, коли Україна відзначає 20 років незалежність і 15-ліття ухвалення Конституції, виступити із загальним зверненням "про примирення і неприпустимість радикалізації у політиці".

В зв'язку з цим Янукович нагадав про події у Львові на 9 травня, і підкреслив, що останнім часом Україна зіштовхнулася із проблемою політичного радикалізму й ідеологічних крайнощів.

Нагадаємо, що не зважаючи на заборону місцевої влади Львова щодо проведення будь-яких акцій 9 травня, представники проросійських організацій Криму "Русское единство" і "Родина" 9 травня приїхали у Львів для святкування Дня Перемоги. Після того, як вони розвернули на Пагорбі слави 30-метровий червоний прапор, сталася сутичка між активістами цих організацій і представниками ВО "Свободи".

У зіткненнях постраждали 17 осіб. Одного із членів "Свободи" було госпіталізовано із кульовим пораненням з травматичного пістолета. У той же час міліція відмовила у порушенні кримінальної справи проти "регіонала" Святослава Сопільника, який стріляв у "свободівця".

Крім того, пізніше голова МВС Анатолій Могильов заявив, що події у Львові 9 травня стали заздалегідь спланованою акцією з боку саме праворадикальних сил, а масового виїзду ліворадикальних сил до Львова на 9 травня, на його думку, не було.

Тим часом у Львові вже почалися затримання представників ВО "Свобода" й інших учасників сутички у Львові на День Перемоги. Загалом міліція порушила близько 5 кримінальних справ.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 857 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ