Пт, 2024-05-03, 00:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 4 » У Польщі у залізничній катастрофі постраждали 6 українців. ВІДЕО
11:30
У Польщі у залізничній катастрофі постраждали 6 українців. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

На півдні Польщі в результаті зіткнення швидкого і приміського поїздів загинули 14 і поранено близько 60 осіб, передає Радіо "Свобода".

За попередньою версією слідства, причиною катастрофи стала помилка диспетчера, що направив один з поїздів по колії, зайнятій другим поїздом.

Рятувальні роботи, які велися всю ніч, ускладнювалися сильною деформацією вагонів. На місці катастрофи продовжуються роботи з ліквідації її наслідків. Ведеться розслідування.

Лобове зіткнення поїздів напрямів Пшемишль-Варшава і Варшава-Краків, сталося в районі станції Щекоцини. За інформацією польських ЗМІ серед поранених є шість громадян України.

Відзначимо, що техногенні катастрофи на залізничному транспорті зовсім не рідкість: поїзди сходять з рейок або стається їх зіткнення. Так, 26 лютого в Канаді в провінції Онтаріо в результаті аварії поїзда загинули три особи. 22 лютого велика катастрофа сталась в Аргентині, через що поранення отримали 600 осіб.

23 липня 2011 року в Китаї в результаті падіння двох вагонів швидкісного потяга через зіткнення з іншим потягом в східній провінції Чжецзян загинули 35 осіб, 210 отримали поранення.

А 12 серпня 2011 року пасажирський поїзд "Варшава-Катовіце" зійшов з рейок, 4 особи загинули, 84 постраждали.

У залізничній катастрофі в Польщі опинились громадяни України

Причиною потужної залізничної катастрофи на півдні Польщі в суботу увечері, 3 березня, стало зіткнення двох поїздів, є загиблі, щонайменше 60 осіб поранено, серед поранених є шість громадян України, повідомили в поліції і пожежній службі, передає РИА "Новости" з посиланням на Gazeta Wyborcza.

За даними польської залізничної компанії PKP Intercity, близько 21.00 місцевого часу в районі населеного пункту Щекоцини (Сілезьке воєводство) в 200 кілометрах на південь від Варшави зіткнулися два пасажирські поїзди повідомленням Варшава-Краків і Пшемишль-Варшава. На кадрах телебачення видно сильно зкорчені вагони, лежачі поряд з шляхами.

Як пояснив в телеефіре член правління залізничної фірми PKP PLK Анджей Павловский, склади рухалися в протилежних напрямах - поїзд з Варшави виїхав не на свій шлях, тоді як поїзд з Пшемишля їхав по правильному шляху.

"Десятки осіб поранені, і точно є загиблі, але точної інформації про кількість жертв і постраждалих відсутня", - повідомив представник пожежної служби Сілезького воєводства Ярослав Войтасик.

На місці події працюють 40 пожежних розрахунків. "Машини продовжують прибувати, і не тільки з нашого воєводства, але і з сусіднього", - сказав співбесідник агентства.

Інформацію про загиблих підтвердив і прес-секретар поліції в розташованому поблизу з местомом події місті Заверче Анджей Швебода, але даних про число загиблих у нього немає.

Рятувальні роботи координує воєводський кризовий центр в Катовіце. "У нас немає даних про кількість постраждалих, немає списку. Коли список буде складений, ми відкриємо телефон гарячої лінії", - сказав черговий центру.

Пострадавших доставляють в лікарні сусідніх населених пунктів. Як повідомив черговий лікарні в місті Заверче, кількість постраждалих поки назвати не можна, оскільки все керівництво лікарні зайняте допомогою людям. "Людей всі підвозять і підвозять", - сказав він.

Пасажирів, які не постраждали або отримали в аварії незначні пошкодження вивозять з місця події автобусами, повідомляють польські ЗМІ.

За даними польського телебачення, на місце події терміново виїхав прем'єр-міністр країни Дональд Туск, а також міністри внутрішніх справ і транспорту.

"Все указує на те, що це одна з найсерйозніших залізничних катастроф в нашій країні за останні роки", - сказав міністр транспорту Славомир Новак в інтерв'ю телеканалу TVN24.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поїзд зійшов з рейок на півдні Польщі, поранено щонайменше 50 осіб, не виключено, що є загиблі. Про це повідомив представник поліції міста Заверче, поряд з яким відбулася аварія.

"Причина сходу поїзда з рейок поки неясна, на місці йде рятувальна операція. У район залізничної катастрофи направлені десятки автомобілів швидкої допомоги. За останніми даними, поранено близько 50 осіб, але не виключено, що є і загиблі", - сказав прес-секретар місцевої поліції Анджей Швебода.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: У Польщі у залізничній катастрофі п
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ