Вт, 2024-04-30, 14:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Вересень » 18 » У собаки випадає шерсть на спині біля хвоста. Що це?
16:06
У собаки випадає шерсть на спині біля хвоста. Що це?
Інші останні Новини бізнесу на сайті holosUA.com/

Якщо у собаки вилазить шерсть у хвоста, це може бути через те, що вона чухається, або свідчити про проблеми зі здоров'ям. Сверблячка та почервоніння шкіри у тварини можуть бути викликані алергією, блохами, гормональними порушеннями, розладами поведінкового характеру або харчовою алергією.

Хоча точну причину, чому випадає шерсть у собаки у хвоста, без допомоги ветеринара встановити неможливо, але на деякі ознаки слід звернути увагу ще вдома. Згодом ці спостереження допоможуть спеціалісту зробити правильні висновки.

Собака вигризає шерсть на хвості?

Найважливіше, на що слід звернути увагу, чи гризе собака власний хвіст. У вихованця, який сам вигризає з хвоста шерсть, волоски в цій області бувають грубими, кучерявими і обламані. Вони також можуть бути мокрими від слини. Шкіра на хвості, ймовірно, буде червоною, запаленою і може мати відкриті рани від агресивного кусання.

Вигризання вовни на хвості може бути пов'язане з алергією на бліх, особливо в теплі місяці, коли ці комахи активніші. Якщо у собаки алергія на бліх, всього один укус може дуже свербіти, в результаті чого вона почне гризти хвіст аж до утворення відкритих ран. Блошиний алергічний дерматит є основною причиною, через яку собаки постійно гризуть свій хвіст, і може вимагати лікування засобами від бліх, антибіотиками та/або стероїдами для зупинки сверблячки.

Кусання хвоста може бути наслідком та інших видів алергії. Якщо у собаки випала шерсть біля основи хвоста, це може бути пов'язане з атопією або алергією на компоненти навколишнього середовища, а також з харчовою непереносимістю. Вихованців з подібними типами алергії краще годувати спеціальним дієтичним кормом, і у разі потреби ветеринарний фахівець дасть конкретні рекомендації щодо харчування.

Ще одна причина, через яку собака може гризти хвіст – це проблеми з паранальними залозами. Якщо собака облизує і гризе область заднього проходу і їздить по килиму, або якщо шкіра навколо ануса припухла, можливо проблема в паранальних залозах. Лікування запалення паранальних залоз включає видавлювання секрету з залози, прийом антибіотиків, знеболювальних препаратів і, іноді може знадобитися хірургічне втручання у разі інфекції або абсцесу. Якщо проблеми з паранальними залозами виникають у собаки регулярно, ветеринар (Харків) може порекомендувати спеціальний дієтичний корм.

Іншою неприємною причиною, через яку собака гризе хвіст, можуть бути кишкові глисти. Стрічкові глисти, що виходять із заднього проходу, можуть викликати роздратування, в результаті якого собака облизуватиме і кусатиме область ануса. Найпоширеніший симптом стрічкових глистів – це поява крихітних білих організмів, що рухаються, схожих на рисові зернятка, навколо ануса. Для підтримки життєвого циклу стрічковим глистам потрібні блохи, тому у тварин, заражених бліхами, можуть бути стрічкові черв'яки – подвійна неприємність! Якщо ви чи ваш ветеринарний лікар підозрюєте, що у собаки завелися кишкові паразити, потрібно підібрати препарати для дегельмінтизації, а при підозрі на стрічкових глистів – зайнятися виведенням бліх.

У деяких випадках собаки можуть вигризати шерсть з хвоста, як відповідь на біль. До цього можуть призвести артрит хвоста, зламаний хвіст, стороннє тіло, наприклад шип, що застряг у шкірі хвоста, або біль у задній частині спини.

Емоційний розлад внаслідок тривоги чи страху та поведінкових порушень, включаючи компульсивний біг за хвостом, також може призводити до нав'язливого бажання гризти хвіст. Всі ці стани вимагають різних видів лікування, тому необхідно проконсультуватись із ветеринаром.

У собаки біля хвоста вилізла шерсть. Чи може це статися просто так?

Якщо собака не гризе хвіст, але він все одно лисіє, настав час досліджувати інші можливі причини. У вихованця, у якого шерсть на хвості випадає не тому, що він його гризе, волоски на хвості здаються рівними і не поламаними, а шкіра гладка, не червона і не запалена.

Випадання шерсті на хвості та з боків живота може бути викликане гормональними проблемами. У собак з недостатньою активністю щитовидної залози часто спостерігаються млявість та проблеми з вагою. Крім інших клінічних ознак, гормональні проблеми у чотирилапих вихованців може виявлятися шкірними інфекціями та випаданням вовни.

Якщо ветеринар підозрює гормональну проблему, необхідно взяти собаку аналізи на гормони. Потрібно здати аналіз крові та сечі і, можливо, зробити УЗД. Для нормалізації гормонального тла призначають спеціальні ліки.

Якщо собака вигризає шерсть на хвості або втрачає її через гормональні проблеми, зростання вовни відновиться після усунення причин. Шерсть росте циклічно, відповідно, швидкість її відростання залежатиме від циклу. Тому терпіння господаря – ключ до успіху!

Терра Вет – ветеринарна клініка у Харкові, у якій Вам обов’язково допоможуть.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини бізнесу | Переглядів: 108 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ