Чт, 2024-05-02, 08:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 25 » У Таїланді свій "Майдан": активісти захопили будівлі Мінфіну та МЗС
20:11
У Таїланді свій "Майдан": активісти захопили будівлі Мінфіну та МЗС
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Десятки тисяч учасників антиурядових демонстрацій в минулі вихідні вийшли на вулиці Бангкока, акції тривають досі. Учасники закликають уряд піти у відставку, бо вважають, що влада країни перебуває під впливом вигнаного прем'єр-міністра Таксина Чинавата. Як повідомляє NEWSru.com з посиланням на місцеві ЗМІ, в понеділок, 25 листопада, на акцію протесту вийшли щонайменше 30 тисяч людей.

Лідер демонстрантів - колишній віце-прем'єр країни Сутхеп Таугсубан - закликав прихильників відключити в будівлі Мінфіну електрику, щоб спробувати змусити відомство припинити роботу. "Заходьте в кожен кабінет, але нічого не трощіть. Просто нехай бачать, на що люди здатні", - звертався Таугсубан до демонстрантів через гучномовець.

Також є інформація про проникнення демонстрантів в будівлю тайського Міністерства закордонних справ. За відомостями Reuters, до тисячі осіб увірвалися на територію відомства.

Учасники акцій протесту в Таїланді погрожують влаштувати "показове захоплення всіх урядових будівель", розташованих у столиці. Проте в поліції Бангкока обіцяють не застосовувати силу для розгону протестувальників.

За деякими оцінками, напередодні в аналогічному марші опозиції взяли участь близько 100 тисяч людей. Власне, масові протести почалися місяць тому. Каталізатором став підготовлюваний законопроект, за яким під амністію міг потрапити колишній прем'єр Чинават, який перебуває у вигнанні в Дубаї, повідомляє BBC.

Як вважають опозиціонери, законопроект про амністію виглядає як очевидна спроба повернути на політичну сцену Чинавата, який у 2008 році втік з країни і згодом був заочно засуджений до двох років в'язниці за звинуваченнями в корупції. Законопроект, як очікується, буде прийнятий за підтримки уряду, очолюваного сестрою вигнаного політика Їнглак Чинават.

Уряд Таїланду продовжує роботу, коригуючи свій графік з урахуванням протестів у Бангкоку. Через складну внутрішньополітичну ситуацію в столиці скасовано виїзне засідання кабінету міністрів, яке мало відбутися в провінції Сонгкхла 29-30 листопада, повідомляє місцеве телебачення. Раніше прем'єр-міністр Їнглак Чинават відмовилася від запланованого візиту в Сінгапур (26-27 листопада). Про скасування наміченого на 8-10 грудня візиту Чинават до Росії не повідомляється.

Опозиціонери оточили й заблокували 13 об'єктів у Бангкоку. Серед них - міністерства та урядові агентства, а також телекомпанії, повідомляє Bangkok Post. Учасникам акцій протесту в Бангкоку вдалося в понеділок прорватися в будинок Міністерства фінансів. Опозиціонери вимагають, щоб співробітники відомства "перестали працювати на незаконний уряд".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: захопили будівлі Мінфіну та МЗС, Таїланді свій Майдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ