Сб, 2024-05-04, 03:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 30 » У Тегерані розгромлено британське посольство: дипломати втекли. ВІДЕО
10:01
У Тегерані розгромлено британське посольство: дипломати втекли. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Група іранських студентів-протестувальників у вівторок, 29 листопада, увірвалася до посольства Великобританії в Тегерані, повідомляє РИА "Новости".

Демонстранти зірвали і спалили прапор Сполученого Королівства на території британського посольства, на його місце поставили прапор Ірану та викинули документи з вікон установи.

Після цього рішучі іранці закидали комплекс будівель посольства пляшками з горючою сумішшю, через що в одному з будинків виникла пожежа.

- МЗС Ірану засудило напад студентів на британське посольство, назвавши такі дії "неприйнятними"

Іранське інформагентство Mehr, яке сьогодні повідомило про захоплення шести заручників у будівлі посольства Великобританії на півночі Тегерана, видалило це повідомлення зі свого сайту без пояснення причин.

Великобританія закликає владу Ірану заспокоїти демонстрантів.

Відповідно до початкового повідомлення іранського агентства, "студенти з університетів в Тегерані захопили в заручники шість осіб, що працюють на британське посольство", на яке напали.

Інформація була видалена з сайту без пояснення причин.

"Ми обурені тим, що трапилося. Це абсолютно не припустимо, і ми засуджуємо ці події. За міжнародним законодавством, за Віденською конвенцією, іранський уряд зобов'язаний захищати дипломатів, які працюють в їхній країні", - негайно відреагувало на цей інцидент британське МЗС.

Влада Великобританії закликала Іран взяти ситуацію під контроль і забезпечити збереження посольської власності.

У своїй заяві Форін-офіс підтвердив, що посольство постраждало від дій вандалів, проте не уточнив, чи знаходяться в будівлі співробітники та чи є постраждалі.

Радикально налаштовані іранські студенти, які атакували британське посольство, починають його залишати, повідомляє "Інтерфакс-Україна" посилаючись місцеві ЗМІ.

За наявними відомостями, британським дипломатам вдалося втекти через задні двері.

Правоохоронні органи не перешкоджали діям студентів.

Іранське телебачення в прямому ефірі показало, як студенти камінням б'ють вікна посольства. Показали одного з учасників нападу, який ліз по стіні посольства з викраденим портретом британської королеви.

За повідомленнями з Тегерана, поліція застосувала сльозогінний газ для розгону агресивно налаштованих студентів, які атакували британське посольство, інформує Бі-Бі-Сі.

Тим часом протестувальники зробили спробу прорватися і в другу будівлю британського диппредставництва в північній частині Тегерана.

Міністерство закордонних справ Британії висловило обурення у зв'язку з інцидентом, та розкритикувало іранську владу за нездатність захистити посольство.

Багато країн виступили, щоб висловити засудження нападу на британське посольство в Тегерані.

Іранська поліція ввечері відбила у радикально налаштованих студентів шістьох британців, узятих в заручники при штурмі одного з будинків диппредставництва Сполученого Королівства в Тегерані, повідомляє Lenta.ru посилаючись на Reuters.

Поліцейські звільнили людей, які працювали не в центральній будівлі посольства, а в окремому офісі в районі Сади Колхак на півночі столиці.

Водночас співробітники поліцейського спецназу продовжили очищати від радикалів головну посольську будівлю в центрі міста. Для цього поліцейські спочатку оточили будівлю та через гучномовці вимагали звільнити її. Коли ці дії не дали очікуваного результату, почали використовувати гумові кийки та сльозогінний газ.

У зіткненнях між правоохоронцями та студентами кілька людей з обох сторін отримали поранення.

На прилеглих до британського посольства вулицях знаходиться багато людей, але поліцейські, що надходять, поступово відтісняють їх від місця подій.

Минулого тижня уряд Великобританії пішов на додаткові фінансові санкції щодо Ірану, спрямовані на посилення тиску на Тегеран. Приводом стала публікація доповіді МАГАТЕ щодо ядерної програми Ірану, згідно з якою Тегеран до 2003 року продовжував роботи, спрямовані на створення ядерної зброї.

Санкції передбачають припинення будь-яких відносин між фінансовими і кредитними установами Британії та банками Ірану, включно з Центральним банком країни.

У відповідь парламент Ісламської Республіки ухвалив закон про зниження відносин зі Сполученим Королівством до рівня повірених у справах, який передбачає вислання британського посла з іранської території у двотижневий термін. Документом було також передбачено згортання низки програм співпраці між Тегераном і Лондоном.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: Тегеран і Лондон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ