Вт, 2024-04-30, 16:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 20 » Україна і ЄС підпишуть нову амбітну Угоду про асоціацію,- завіряє Баррозу
13:05
Україна і ЄС підпишуть нову амбітну Угоду про асоціацію,- завіряє Баррозу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейський Союз має намір як і раніше підтримувати реформаторські зусилля уряду України і її громадян. Успіхи в політиці і економіці країни, досягнуті за 20 років незалежності, будуть зафіксовані в новій амбітній Угоді про асоціацію, що включає поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Про це пише голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу в своїй ексклюзивній статті для <а href="http://news.dt.ua/articles/86435">"Дзеркала тижня. Україна".

За словами Баррозу, в Угоді "будуть модернізовані відповідно до сучасних вимог , що є між Україною і ЄС контрактні відносини".

- <а href="#1">Янукович обіцяє зробити все для введення безвізового режиму з ЄС

Зі свого боку Євросоюз просить Україну "підтвердити прихильність основним цінностям, яких зобов'язані дотримуватися всі держави-члени ЄС", - дотримання прав людини, демократія і основні свободи, верховенство права і свобода слова.

Ще один з можливих шляхів до розвитку і зміцнення стосунків України і ЄС лежить через розширення контактів між простими людьми, відзначає Баррозу. Він висловив упевненість, що сторонам вдасться досягти введення безвізового режиму.

"Я глибоко упевнений в тому, що можливості для відвідин українськими громадянами країн Євросоюзу розширяться ще більше після успішної реалізації Плану дій з лібералізації візового режиму, над яким ми сьогодні разом працюємо", - відзначає він.

"Я вважаю себе прихильником України і горджуся цим і, користуючись особливим випадком, хотів би передати свої поздоровлення і якнайкращі побажання. Двадцяті роковини незалежності можна відсвяткувати по-різному. Але краще всього, якщо в цей ювілейний рік Україна зробить рішучі кроки для власної консолідації як сучасної і успішної держави і якщо цього року можна буде говорити про її реальне зближення з Європейським Союзом", - резюмував глава Єврокомісії.

<а name="1">Янукович обіцяє зробити все для введення безвізового режиму з ЄС

Президент України Віктор Янукович запевняє, що керівництво держави зробить все, щоб добитися введення безвізового режиму з країнами Європейського союзу (ЄС).

Про це він пише в своїй ексклюзивній статті для <а href="http://news.dt.ua/articles/86375">"Дзеркала тижня. Україна".

Зокрема, нагадує президент, наступного року Україна разом з "стратегічним партнером Польщею" прийме чемпіонат Європи з футболу - "Євро-2012". За словами Януковича, цей захід дасть ще один шанс громадянам країн Євросоюзу побачити сучасну Україну, а українцям - поспілкуватися з туристами і вболівальниками з ЄС.

Тому, відзначає президент, Україна потребує не тільки економічного співробітництва з ЄС, "але перш за все - кардинального розширення людських контактів".

"Це потрібно не владі, а суспільству, кожному громадянинові. Українське керівництво зробить все для виконання Національного плану з введення безвізового режиму", - пише Янукович.

Глава держави також висловив надію, що "європейська сторона зрозуміє наші можливості і обмеження і допоможе громадянам України в реалізації їх права на свободу пересування".

Нагадаємо, у МЗС України переконані, що скасування віз з ЄС на час проведення в Україні Євро-2012 залежить від внесення змін до Шенгенського візового кодексу, зокрема, щодо спільного митного і прикордонного контролю, прогресу в "безвізовому" діалозі Україна-ЄС і від домовленостей, яких буде досягнуто на переговорах із Польщею.

Як повідомлялося 18 серпня, група відомих громадських діячів Франції повторно звернулись до президента України Віктора Януковича з вимогою негайно звільнити з-під грат екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Відповідне звернення надруковане у французькому виданні "Le Nouvel Observateur".

Якщо президент Янукович не змінить свою позицію "щодо несправедливого арешту Юлії Тимошенко", громадські діячі вимагатимуть від керівників Європейського союзу змінити політику щодо України, а також просити Міжнародну федерацію футболу відмовитися від проведення Євро-2012 в Україні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 919 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ