Нд, 2024-05-05, 04:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 19 » Україна витратить 1,5 млрд грн на гарантування безпеки Євро-2012
13:07
Україна витратить 1,5 млрд грн на гарантування безпеки Євро-2012
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


На гарантування безпеки під час проведення Євро-2012 Україні необхідно витратити 1,52 млрд грн. "Спочатку планувалося, що забезпечення безпеки єврочемпіонату фінансуватиметься виключно із держбюджету, але пізніше було вирішено залучити кошти місцевих бюджетів", - пояснює голова координаційного бюро з підготовки і проведення Євро-2012 в Україні Ілля Шевляк.
Так, 2010 року на заходи з підтримання безпеки місцевими бюджетами міст-господарів (Львова, Києва, Харкова і Донецька) передбачено 33 млн грн, пише "Дело".

Розпорядником коштів, призначених на безпеку, є МВС, СБУ і МНС. Так, в період з 2008-го по 2012 рік з держбюджету в МВС буде направлено 307 млн грн. З них на 2010 рік передбачено 63 млн грн.

Ці кошти підуть на закупівлю необхідної техніки, устаткування, створення системи інформаційної підтримки в чотирьох містах, що прийматимуть чемпіонат, на навчання представників правоохоронних органів іноземним мовам.

"Складно сказати, чи достатньо цих грошей. Зараз піднімається питання про збільшення бюджету на забезпечення безпеки", - зазначає Шевляк. Проте вже сьогодні раніше узгоджені обсяги фінансування не виконуються. Так, в 2009 році з необхідних 44 млн грн було надано лише 15% - 4,5 млн грн. За словами Шевляка, затримка у фінансуванні пов'язана з пріоритетністю надання грошей.

"Було вирішено в першу чергу закрити всі питання з фінансування будівництва і реконструкції стадіонів і аеропортів", - пояснює голова координаційного бюро з підготовки і проведення Євро-2012 в Україні.

Найбільшу суму передбачено надати МНС - 1 млрд грн, більша частина з яких піде на створення єдиної служби порятунку 112 (аналог американської 911). Інше піде на реконструкцію і будівництво пожежних депо, а також на закупівлю спеціального пожежно-рятувального устаткування і спорядження.

"У чотирьох приймаючих містах необхідно реконструювати 40 пожежних депо, побудувати 12 нових", - говорить Шевляк. Так, в Києві планується звести сім депо в чотирьох районах: Святошинському, Солом'янському, Дарницькому і Оболонському. Такі обсяги пояснюються вимогами з безпеки УЄФА: пожежна машина повинна прибути на місце не пізніше ніж через 6 хвилин. "Цього року планується почати підготовчі роботи з будівництва пожежного депо біля стадіону. Вартість цього проекту близько 20 млн грн", - приводить приклад голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть.

Згідно з основними вимогами УЄФА, Україна повинна забезпечити повну безпеку учасників і вболівальників в аеропортах, на вокзалах, стадіонах, в місцях мешкання і по всьому шляху руху від міста до міста. Служба безпеки України в рамках проведення першості Європи візьме на себе боротьбу з можливими терористичними актами. На ці заходи буде витрачено 217 млн грн.

Як повідомлялося, п'ять тисяч кілометрів доріг державного значення потрібно привести до ладу до 2012 року. Таке завдання поставлене держпрограмою з підготовки дорожнього господарства України до проведення Євро-2012. Її вартість - близько 40 мільярдів гривень. Основну увагу влада спочатку мали намір приділити 38 магістралям, під'їздам до аеропортів і міжнародних пунктів пропуску.

Але після того, як було визначено чотири міста (Львів, Київ, Харків, Донецьк), які прийматимуть матчі чемпіонату, зі списку з метою економії, ймовірно, будуть виключені деякі магістралі. Зокрема, буквально днями вирішиться доля тих доріг, які обслуговують транспортні потоки Дніпропетровська і Одеси, - міст, що вибули з боротьби за ЄВРО-2012.

Представники УЄФА відверто заявили українській стороні, що дорогі, які зараз експлуатуються в нашій країні, дуже далекі від європейських стандартів. Тому перед нами стоїть непросте завдання - в стислі терміни привести дорожнє покриття країни до належного стану.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1168 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ