Пт, 2024-05-03, 16:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 25 » Україна забороняє польоти російських авіакомпаній. ВІДЕО
19:49
Україна забороняє польоти російських авіакомпаній. ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України, згідно з рішенням РНБО, прийняв рішення про заборону польотів в Україну російських авіакомпаній, в першу чергу компаній "Аерофлот" і "Трансаеро", заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на нараді в Кабінеті Міністрів в п'ятницю.

"Ухвалили рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, в першу чергу компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" в Україну", - йдеться в повідомленні Кабміну в Твіттер в п'ятницю.

Крім того, згідно з повідомленням прес-служби Кабміну, український уряд також забороняє транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко затвердив рішення РНБО про санкції проти Росії 16 вересня. Серед іншого, в санкційні списки потрапили такі юрособи, як:

Російські авіакомпанії "Аерофлот", "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" (санкції у вигляді обмеження, часткового або повного припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України)

Російський залізничний оператор "Перша вантажна компанія" (Москва) і його 100% українське дочірнє підприємство "Перша вантажна компанія в Україні" (Київ)

Російські виробники антивірусів "Лабораторія Касперського", її українське дочірнє підприємство, а також ще один виробник антивірусів "Доктор Веб"

Оператори лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л" та ПрАТ "Патріот" (Київ), до них застосовується 5 видів санкцій (запобігання виведення капіталів за межі України і блокування активів)

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря цього відомства.

Санкції застосовуються строком на один рік.

При цьому гендиректор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне зазначав, що ці санкції стосуються тільки прольоту через територію України та не торкнуться рейсів в/з України, а також транзитних.

Держслужбі спецзв'язку та телекомунікацій доручили терміново припинити використання програми "Лабораторії Касперського"

Крім того, Яценюк, відповідно до рішення РНБО, доручив Державній службі спецзв'язку та телекомунікацій невідкладно відключити оновлення програми "Лабораторія Касперського" і припинити її і використання в органах державної влади.

    #Санкції Відповідно до рішення РНБО - заборона на використання рос.програмного забезпечення, зокрема рос.компанії «Лабораторія Касперського»
    — Кабмін України (@Kabmin_UA) 25 Вересень 2015

"Арсеній Яценюк зазначив, що згідно з рішенням РНБО, є пряма заборона на використання російського програмного забезпечення. Він зазначив, що йдеться зокрема про ПЗ компанії "Лабораторія Касперського"", - повідомляє прес-служба Кабміну за підсумками наради в уряді в п'ятницю 25 вересня.

"Голова уряду доручив Державній службі спецзв'язку та телекомунікацій невідкладно відключити оновлення програми, її придбання та використання в органах державної влади", - йдеться в повідомленні.

Яценюк доручив органам виконавчої влади України заборонити компаніям, що потрапили під санкції, участь у держзакупівлях

Також прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив органам виконавчої влади України заборонити компаніям, що потрапили під санкції, участь у державних закупівлях.

"До всіх органів виконавчої влади є чітка вимога – тим компаніям, щодо яких застосовані санкції, заборонити участь у державних закупівлях, щоб вони не мали доступу до бюджетного ресурсу країни", - наголосив він на нараді в Кабінеті міністрів у п'ятницю 25 вересня.

За словами прем'єра, уряд наполягає на невідкладному застосуванні всіх санкцій, які визначені рішенням РНБО.

Яценюк також звернувся до комітет санкції в постійному режимі моніторити виконання впроваджених санкцій, і при необхідності - змінити і додати в рішення РНБО додаткові прізвища і компанії.

Голова уряду наголосив: "Відповідальність за запровадження санкцій персонально лежить на керівниках центральних органів виконавчої влади і директорів державних підприємств. Керівниками кожного органу виконавчої влади має бути забезпечене стовідсоткове виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони".

Так, прем'єр Яценюк наполягає на терміновому застосуванні санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, запровадженим згідно з рішенням РНБО .

"Уряд наполягає на невідкладному застосуванні всіх санкцій, визначених рішенням РНБО", - сказав він після наради в Кабміні.

У цьому контексті прем'єр нагадав, що рішенням РНБО ухвалено рішення про застосування персональних санкцій до окремих суб'єктів Російської Федерації.

"Уже зроблені перші кроки, в першу чергу це стосується "Укрзалізниці", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що всі напіввагони російського залізничного оператора ВАТ "Перша вантажна компанія" (ПВК) і його "дочки" ТОВ "ПВК в Україні", що потрапили під українські санкції, буде вивантажено і відправлено за межі країни.

    

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: польоти російських авіакомпаній, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ