Пн, 2024-04-29, 20:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 24 » Український Мінкульт збирається принаджувати меценатів податковими пільгами, а з заїжджих артистів брати відсотки
18:51
Український Мінкульт збирається принаджувати меценатів податковими пільгами, а з заїжджих артистів брати відсотки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство культури України планує в 2011 році розробити закон про меценатство, заявляє голова відомства Михайло Кулиняк.

"Ми плануємо розробити і подати до Верховної Ради закон про меценатство. Треба продумати, як заохочувати меценатів - це повинні бути і податкові пільги, у тому числі звільнення від оподаткування валових відрахувань. Хотілося б створити спеціальні фонди для підтримки академічної музики. Ми розробляємо механізм фінансового наповнення таких фондів, щоб ввести адекватні доплати нашим виконавцям", - сказав міністр в інтерв'ю газеті "КоммерсантЪ-Украина".

Серед планів Мінкульту Кулиняк також озвучив пропозицію запровадити електронний квиток для закладів культури. "У держбюджеті 2011 року на театральну сферу виділено понад 357 млн грн. Але ми повинні домагатися збільшення бюджетних відрахувань на культуру, зокрема на театри. Як один із способів поповнення бюджету Міністерство культури пропонує запровадити електронний квиток для установ культури, що передбачає придбання квитків через Інтернет у будь-якій точці України", - ділиться він намірами.

Голова Мінкульту зазначив, що в українській культурі багато проблемних місць. "За останні 10-15 років в Україні не побудовано жодного концертного залу, руйнуються пам'ятки архітектури, кіновиробництво в сумному стані. У такому ж тяжкому стані перебуває і театральне мистецтво. У нас є національні театри, які безпосередньо фінансуються з державного бюджету, і є театри муніципальні, що перебувають на балансі місцевих бюджетів", - додав він.

Голова відомства також сподівається на внесення змін до Закону "Про гастрольні заходи" і ухвалення їх парламентом до кінця 2011 року. "Ми пропонуємо гастрольний збір в розмірі від 1% до 5%. Розраховуватися він буде, виходячи з аншлагової вартості гастрольного заходу", - сказав він.

Кулиняк пояснив, що для заходів за участю творчих колективів та окремих виконавців театрального, академічного, народного музичного мистецтва цей збір становитиме 1%, для гастролей естрадних, циркових колективів та окремих виконавців у цих жанрах - 3%, а 5% будуть відраховувати за шоу- програми нічні клуби, вар'єте, кафе, ресторани. "Отримані кошти будуть спрямовуватися до Державного спецфонду підтримки гастрольної діяльності вітчизняних театральних колективів і окремих виконавців", - сподівається міністр.

На запитання, чи не боїться він, що концертні агентства, які везуть в Україну іноземних артистів, через великі відрахування не зможуть працювати, міністр відповів: "Не боюся. Дивіться, середня аншлагова вартість залу оперного театру становить близько 80 тис грн, а 5% цієї суми - 4 тис грн. Як ви думаєте, організатори гастролей зможуть заплатити до бюджету таку суму - з урахуванням того, що квитки на концерт якогось відомого виконавця коштують мінімум 500-1000 грн? Так, зможуть!"

На думку Кулиняка, спротив концертних агентств пояснюється тим, що зазвичай вони "показують збитки, а після запровадження гастрольного збору продемонструють свої прибутки і вийдуть з тіні".

Зауважимо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров пообіцяв надавати підтримку оперному мистецтву. Про це прем'єр сказав під час зустрічі з відомим оперним співаком Дмитром Хворостовським.

"Ми намагаємося підтримувати оперне мистецтво в Україні і, напевно, нам це вдається, адже є багато відомих великих артистів і прекрасні оперні театри у Києві, Львові, Одесі. Але водночас це зобов'язує нас до ще більшої підтримки оперного мистецтва, адже воно прославляє Україну", - наголосив Азаров.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ