Вт, 2024-04-30, 07:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 23 » Уроки Майдану. Нову "революцію" очікують в 2013-2015 роках
12:24
Уроки Майдану. Нову "революцію" очікують в 2013-2015 роках
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Помаранчева революція перетворила демократію в Україні на реальну політичну практику. Таку думку висловив третій президент України Віктор Ющенко. "Події 2004 року перетворили демократію з декларативної абстракції, якою бавилася тоді чинна влада, на реальну політичну практику. Мирна революція стала величезним компліментом національному характеру і зрілості українців", - сказав Ющенко, передає "Коммерсант-Украина".

"Перший великий урок - у громадян з'явилося право обирати чесну владу і готовність відстоювати свій вибір. Це урок-застереження для майбутніх владних еліт", - зазначив він.

"Другий урок - українці стали нацією, оскільки вони творили свою історію у світовому контексті. Національну самосвідомість пробуджено", - заявив третій президент.

"Третій урок - демократія вигідна, тому що політичні та економічні свободи взаємопов'язані", - зазначив Ющенко.

Інші уроки Помаранчевої революції ще не усвідомлено, але рішення про її офіційне заперечення або переведення в небуття - неправильне і принизливе щодо вибору мільйонів українців", - вважає він.

Нагадаємо, 22 листопада в Києві наМайдані Незалежності святкували восьму річницю Помаранчевої революції. На площу прийшли близько 1,5 тис опозиціонерів.

Політологи: молодь вийде на Майдан, коли з'являться нові ідеї і нові лідери

Політолог Віктор Небоженко прогнозує, що нових революційних "майданів" можна очікувати в Україні впродовж 2013-2015 років, коли "нова генерація усвідомить, що в неї немає майбутнього у власній країні". Зокрема, говорячи про те, що українська молодь не вийшла цієї осені на масові вуличні протести, як зробили це вісім років тому учасники Помаранчевої революції, Небоженко сказав, що "генерація Майдану" дуже розчарована зрадою лідерів, яким вона довірила владу 2004 року, а нове покоління молоді ще накопичує потенціал незадоволення, передає "Німецька хвиля".

Ще однією причиною знеохочення сучасної молоді до участі у вуличних протестах експерт вважає кволість лідерів нових політичних сил – партій "УДАР" та "Свобода". Нових революційних "майданів", вважає Небоженко, все ж можна очікувати впродовж 2013-2015 років, коли "кількість перейде у якість і нова генерація усвідомить, що в неї немає майбутнього у власній країні, а також розчарується в можливостях реалізації в інших державах". У тому, що українська молодь вийде на протести, коли з'являться нові ідеї та нові лідери, які будуть здатні ці ідеї реалізувати, переконаний і голова всеукраїнської молодіжної організації Фонд регіональних ініціатив Євген Демченко.

"Це мають бути не чергові обіцянки щось дати в обмін на збільшення владних повноважень чи обмеження свободи, а нові ідеї, які б дозволяли людям реалізувати себе у своїй власній країні", – сказав Демченко.

Саме таких ідей, на його думку, дуже бракувало під час виборчої кампанії 2012 року, коли було "багато нещирості та бракувало глобального погляду в майбутнє". Опитування студентів на вулицях Києва підтвердило спрагу молоді до реальних, а не декоративних змін у державі.

Це підтверджує і директор Соціологічної служби Центру імені Разумкова Андрій Биченко. За його словами, рівень протестних настроїв у суспільстві взагалі та серед молоді зокрема наразі залишається високим. Більше того, Биченко прогнозує подальше зростання незадоволення через погіршення економічної ситуації в державі. Водночас соціолог звернув увагу на те, що це не обов'язково означатиме спалах протестів. "2008 року, коли економічна криза докотилася до України, рівень протестного потенціалу був вищим, ніж 2004 року, коли спалахнула Помаранчева революція. Натомість 2008 року ми не мали жодних вуличних протестів", – сказав Биченко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1458 | Додав: adminA | Теги: 2013-2015 роках, Уроки Майдану, революцію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ