Чт, 2024-05-02, 10:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 2 » В Європі НАТО проведе найбільші військові навчання
22:27
В Європі НАТО проведе найбільші військові навчання
Інші останні Анонси. Повідомлення. Прес-релізи на сайті holosUA.com/
Північноатлантичний альянс почав у суботу, 2 листопада, найбільші за останнє десятиліття стратегічні військові навчання - Steadfast Jazz. Маневри Сил швидкого реагування альянсу проходять в Польщі та країнах Балтії за участю військово-морського, повітряного та сухопутного угруповань сил, а також підрозділів спецпризначення, передає ИТАР-ТАСС.

У цілому в них задіяні понад 6 тисяч військових, близько 350 бронемашин, 57 бойових літаків і вертольотів, а також 11 надводних кораблів і два підводні човни. Крім альянсу в маневрах беруть участь підрозділи його держав-партнерів - України, Македонії, Швеції та Фінляндії.

Steadfast Jazz обіцяють стати кульмінацією підготовки військових блоку в цьому році і присвячені відпрацюванню взаємодії як між родами військ, так і між контингентами різних держав. За підсумками навчань підрозділи повинні бути сертифіковані для участі у Силах швидкого реагування НАТО ротації 2014 року.

Сценарій основний активної фази маневрів передбачає, зокрема, відсіч іноземному вторгненню на територію країн Балтії. Природно, ймовірну країну-агресора не називають. Латвія, Литва та Естонія вже понад п'ять років пропонували провести військові навчання НАТО на своїй території, щоб зайвий раз переконатися, що альянс здатний забезпечити їх безпеку в "умовах регіональної кризи".

Steadfast Jazz відкривають новий етап в історії альянсу - відновлення масштабних польових навчань. У 2014 році НАТО завершить виведення своїх сил з Афганістану. За 12 років цієї війни військові блоку набули значного досвіду бойових дій. Щоб не втратити його, забезпечити боєздатність і високу ефективність взаємодії сил союзників, альянс оголосив про відновлення практики стратегічних маневрів.

Нагадаємо, у березні 2010 року військово-повітряні сили НАТО провели навчання у повітряному просторі країн Балтії. У тренувальних польотах взяли участь ВПС Франції, Польщі та Литви.

Зазначимо, що країни Балтії не мають у своєму розпорядженні придатних для повітряного патрулювання літаків, тому після їх вступу до НАТО з квітня 2004 року охороною повітряного простору займаються в порядку ротації літаки країн Північноатлантичного альянсу, які базуються на литовському аеродромі Зокняй в 5 кілометрах від Шяуляй.

Довідка

Організацію Північноатлантичного договору НАТО (англ. North Atlantic Treaty Organization, NATO) було створено як військово-політичний союз на підставі Північноатлантичного договору, підписаного 4 квітня 1949 року у Вашингтоні, дванадцятьма державами: США, Великобританією, Францією, Бельгією, Нідерландами, Люксембургом, Канадою, Італією, Португалією, Норвегією, Данією та Ісландією.

Органи НАТО координують національні плани військового будівництва, контролюють використання військових асигнувань, а також розробку заходів щодо переведення економіки та збройних сил НАТО з мирного на воєнний стан. Нагадаємо, що Україна зробила заявку про намір домагатися членства в НАТО у травні 2003 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Анонси. Повідомлення. Прес-релізи | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: Європі, найбільші військові навчання, НАТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ