Пн, 2024-04-29, 03:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 15 » В показово-політичному переслідуванні опозиції звинуватив українську владу Бундестаг
14:59
В показово-політичному переслідуванні опозиції звинуватив українську владу Бундестаг
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Європі впевнені у показовому і політичному характері кримінального переслідування колишнього прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко, повідомляє УНIАН з посиланням на харківське інформагентство Status Quo.

Про це заявила депутат німецького парламенту, спікер з питань України Віола фон Крамон Таубадель на прес-конференції в Харкові.

За її словами, в Європі впевнені, що судові процеси у справах опозиціонерів є показовими, порушують принципи демократії і права людини.

- Тігіпко не коментує вирок Тимошенко і незадоволений роботою судів. Кужель називає його абсурдним
- В ЄС вважають нову справу проти Тимошенко індикатором переслідування

Депутат Бундестагу вважає, що через переслідування представників опозиції Україну можуть позбавити права на проведення Євро-2012, також ЄС може відмовитися підписувати з Україною угоду про асоціацію.

"Думаю, що наслідки будуть ще до того, як ми повернемося додому. Ми теж розповімо про наші враження. Україна хоче підписати договір про асоційоване членство в ЄС і вільній торгівлі, але укладення цього договору пов'язане з деякими політичними передумовами. Це стосується і прав людини, і основ правової держави. Україна хоче рухатися у напрямі Європи - ми це чудово розуміємо і при інших обставинах, можливо, активно її в цьому підтримували б. Країни Євросоюзу не завжди дотримуються однієї думки, але в цьому випадку Європа одноголосна: процес над Тимошенко - показовий і політичний без конкретного складу злочину", - цитує слова Віоли фон Крамон Таубадель харківське інформагентство Status Quo.

Представники німецької делегації також відзначили, що умови, в яких були підписані газові угоди з Росією в 2009 році, були украй складними для України.

"Це було політичне рішення, яке не можна переслідувати юридичними методами. Крім того, потрібно пригадати, в якій політичній ситуації був підписаний цей договір. Тоді були дуже складні умови для ведення переговорів. Це була зима 2009 року, в Болгарії і багатьох інших європейських країнах люди просто замерзали. І, звичайно, збільшувався тиск з боку Європейського Союзу на Україну, тому що українська газотранспортна мережа не функціонувала, як годиться, і ЄС наполягав на підписанні нового газового договору", - відзначила голова парламентської групи, глава німецької делегації Бербель Кофлер.

Раніше на офіційній зустрічі з головою Харківської облради Сергієм Чєрновим і заступником голови Харківської облдержадміністрації Євгеном Савіним Кофлер також приділила багато уваги судовому процесу у справі Тимошенко. Вона підкреслила, що не може йти мова про наближення України до Євросоюзу і Німеччини, якщо в країні не діятимуть демократичні норми і європейські цінності.

У свою чергу, Чєрнов відзначив, що переслідування політичних опонентів в Україні було і під час президентства Віктора Ющенка.

"У 2005 році, коли країну очолювали Президент Ющенко, прем'єр-міністр Тимошенко і міністр МВС Луценко, протягом одного тижня звільнили 20 тис державних службовців, були порушені десятки тисяч кримінальних справ проти керівників опозиції, були заарештовані пан Кушнарьов (Євген Кушнарьов - покійний губернатор Харківської області - ред.), пан Колесніков (нинішній віце-прем'єр-міністр України - ред.), багато інших на районному рівні керівників опозиційних партій. І ми не чули такої підтримки опозиції. Я вважаю, що підтримка не може бути вибірковою, а має бути об'єктивною, інакше ми говоримо про подвійні стандарти", - заявив голова облради.

В рамках співпраці між Верховною Радой України і Бундестагом ФРН делегація німецько-української групи у міжпарламентських зв'язках Бундестагу на чолі з Кофлер 12-14 жовтня відвідувала Київ і Харків.

Як повідомлялось, Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Тимошенко визнали винною за ч 3 ст 365 Кримінального кодексу (перевищення влади і службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд 516 млн грн і судові витрати.

У свою чергу Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту планував відкласти голосування за проектом доповіді з рекомендаціями Раді ЄС і Єврокомісії щодо угоди про асоціацію з Україною, з такою пропозицією виступив на засіданні Комітету доповідач Річард Легутко.

14 жовтня прем'єр-міністри Чехії, Угорщини і Польщі Петр Некас, Віктор Орбан і Дональд Туск заявили, що перешкоджатимуть євроінтеграційним процесам України до тих пір, поки екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко знаходитиметься у в'язниці.

Нагадаємо, що не так давно, 20 серпня, німецький Бундестаг позитивно оцінював європерспективи України. Так депутат Бундестагу Бербель Кофлер заявила, що до кінця 2011 року у Києва є хороші шанси підписати угоду про зону вільної торгівлі між ЄС і Україною. За її словами на той момент, угода наблизилася до стадії свого завершення.

Вирок у справі Юлії Тимошенко викликав жорстку реакцію світової спільноти. Першими свої заяви розповсюдили представники Євросоюзу, відреагувала Москва, а пізніше і адміністрація президента США. Вони одностайно розкритикували вирок. Події в Україні об'єднали і республіканців і демократів в США, лідери двох партій-опонентів виступили зі спільною заявою, що засуджує вирок.

А депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко дорікнула Євросоюзу у фінансовій зацікавленості, оскільки його влаштовує низька ціна за транзит газу територією України в результаті контрактів, підписаних в 2009 році Юлією Тимошенко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ