Чт, 2024-05-02, 11:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 5 » В Росії вирують пристрасті за виборами: вулиця за владу і проти неї
19:59
В Росії вирують пристрасті за виборами: вулиця за владу і проти неї
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Центр Москви в понеділок увечері практично повністю "окупують" масові акції - як прокремлівські, так і опозиційні. Незадовго до початку першої з дозволених до проведення в Москві акцій в центрі міста з'явився поліцейський вертоліт, який на малій швидкості рухається в бік Кремля з півночі над Тверською вулицею. Повітряне судно оснащено відеокамерами. Крім того, протягом усього дня в центральній частині Москви спостерігається велика кількість співробітників поліції.

В 19:00 на Пушкінскій площі зібрався черговий багатотисячний мітинг "За чесні вибори!". У соцмережі Facebook на нього записалися майже 10 тисяч осіб. Судячи з кадрів з місця подій, людей прийшло дійсно багато, проте оцінити їхню кількість наразі неможливо. За даними поліції, якій опозиція завжди дорікає в некоректних даних, на 17:30 на Пушкінській площі зібралися близько 14 тисяч осіб, передає NEWSru.com.

Опозиція на мітингу вимагає дострокових парламентських і президентських виборів. Про це заявив один з лідерів незареєстрованої "Партії народної свободи" Володимир Рижков. Він додав, що опозиція вимагає "комплексних реформ".

"Ми продовжимо нашу мирну, ненасильницьку боротьбу, засновану на волі і справедливості, доти, поки не доб'ємося виконання наших вимог. Їхній вибір - фарс", - заявив опозиціонер. Ведуть мітинг телеведуча Тетяна Лазарева і дружина координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова Анастасія. Зі сцени виступили письменник Сергій Шаргунов, лідер "Яблука" Сергій Мітрохін, співголова "Парнасу" Борис Нємцов та інші опозиціонери. Сам Удальцов також виступив. У його виступі, як і в ряді інших, відчувалося здивування: чому ж, якщо напередодні сталася чесна перемога Володимира Путіна, який отримав всенародну підтримку, весь центр затоплено військами?

Кандидат в президенти РФ бізнесмен Михайло Прохоров, який набрав майже 8%, також виступив на мітингу і пообіцяв "боротися за вільну країну".

"Я дякую всім, хто віддав за мене голоси. Я буду боротися за вільну країну, де громадяни будуть голосувати не зі страху, а з почуття власної гідності і переконання", - сказав він. Прохоров пообіцяв, що буде створювати нову партію. "Ми будемо будувати таку країну, якою можна пишатися. Я зроблю все, щоб ми побачили ці зміни", - сказав бізнесмен.

За півгодини до початку мітингу площа практично була заповнена людьми. Але, серед них помічено велику кількість провокаторів. Це групи людей по 150 з прокремлівських рухів, які не приховують належність до них. Правда, ніякої агресії вони не виявляють, поки спокійно стоять близько по обидва боки від сцени. Але оточуючі трохи стривожені.

Також з ночі співробітники ДІБДР обмежили парковку на Тріумфальній площі, де не заплановано жодних заходів, однак до 16 години неподалік від пам'ятника Маяковському, де опозиція регулярно намагається провести несанкціоновані акції, з'явилося кілька автобусів і вантажівок з ОМОНом.

Поліція затримала за спробу провести несанкціоновану акцію на Луб'янській площі в Москві опозиціонера Едуарда Лимонова та близько 50 його прихильників.

Крім дозволеної акції, в опозиції є й інші плани. Так, в інтернеті від імені руху "Прорив" з'явився заклик оперезати Кремль "білим кільцем" - як це вже було одного разу на Садовому. Втім, організатори цієї акції запевняють, що не хочуть "кривавих революцій і громадянських воєн", а вимагають лише перевиборів.

Опозиційний політик Нємцов також повідомив, що о сьомій вечора за Києвом очікується проведення акції "Біле кільце" навколо Кремля, яке не вимагає повідомлення та дозволів і на якій люди висловлять свій мовчазний протест проти нечесних виборів. Столичні правоохоронці попереджають, що акція опозиції під назвою "Біле кільце" є провокацією і її буде припинено. До місць проведення масових акцій в центрі Москви стягнуто значні сили внутрішніх військ та ОМОНу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: В Росії вирують пристрасті за вибор
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ