Пт, 2024-05-03, 14:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 10 » Великобританія незадоволена позицією США щодо Фолклендських островів
12:20
Великобританія незадоволена позицією США щодо Фолклендських островів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Британські дипломати, щонайменше, тричі висловлювали стурбованість американським колегам у зв'язку з позицією Вашингтона з приводу нового конфлікту Лондона і Буенос-Айреса навколо Фолклендських островів, пише в середу британська газета "Таймс".
Як наголошується в повідомленні, влада Великобританії вимагає від США прояснити позицію з даного питання після того, як в лютому представник державного департаменту США, відповідаючи на запитання журналіста з приводу Фолклендських островів, сказав "або Мальвінських, дивлячись, як ви це бачите".

"Британські офіційні особи у Вашингтоні на публіці заявляють, що питання з Фолклендами піднімається тільки в "дружніх розмовах і розглядається, як нормальний елемент відносин" між посольством (Великобританії – ред.) і адміністрацією (США – ред.). Проте, в приватній обстановці з'являється відчуття того, що адміністрація Барака Обами не звертає уваги на британську заклопотаність і ставиться зі зневагою до проблем Лондона", - пише газета, передає "Інтерфакс-Україна".

В той же час, зазначає "Таймс", супротивники Обами у Вашингтоні звинувачують його в образі Великобританії.

"Я думаю, використання назви "Мальвіни" є втручанням в інтереси Великобританії", - заявив Річард Перле, який займав посаду міністра оборони США в 1982 році в розпал аргентино-британскої кризи навколо Фолклендів.

Великобританія розпочала бурові роботи на нафту в районі Фолклендських островів. Передбачувані запаси нафти в цьому регіоні можуть досягати 60 млрд баррелів. Ці дії викликали обурення в Буенос-Айресі.

У 1982 році між Аргентиною і Великобританією спалахнув збройний конфлікт через Фолклендські (Мальвінських) острови. Аргентина під час військової операції встановила контроль над островами. У відповідь Великобританія відправила до островів, що знаходяться у берегів Південної Америки, з'єднання ВМС і відбила їх.

Зараз острови є заморською територією Великобританії, проте Аргентина продовжує відстоювати територіальну приналежність островів і їх назву Мальвінські острови (Islas Malvinas) на противагу британській назві Фолклендські острови (Falkland Islands). На островах знаходяться британські військові бази.

25 лютого 2010 року Сполучені Штати відмовилися підтримати Британію в дипломатичній суперечці з Аргентиною навколо Фолклендських (Мальвінських) островів. Американська адміністрація пояснює свою позицію небажанням сваритися з країнами Латинської Америки, які одностайно підтримали Аргентину під час нещодавнього загострення територіальної суперечки, коли британська компанія почала розвідку родовищ нафти на шельфі Фолклендських островів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1134 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ