Пт, 2024-05-03, 12:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 10 » Вибори-2012: за демократією в Україні спостерігатиме закордонний "десант"
10:25
Вибори-2012: за демократією в Україні спостерігатиме закордонний "десант"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сполучені Штати Америки направлять на парламентські вибори-2012 в Україну величезний "десант" спостерігачів. Про це повідомив посол США Джон Теффт під час зустрічі з главою Центральної виборчої комісії Володимиром Шаповалом, повідомляє прес-служба ЦВК.

Посол запевнив, що США пильно відслідковуватимуть українські вибори, а кількість спостерігачів буде великою.

"Всі вони братимуть активну участь у спостереженні за виборчим процесом у тісній взаємодії з нашими європейськими колегами і спостерігачами з ОБСЄ", - зазначив Теффт.

Відповідаючи на запитання посла щодо визначення меж кожного із 225 мажоритарних виборчих округів, голова ЦВК наголосив, що їхня "нарізка" має відбутися до кінця квітня.

"Пропозиції щодо їхніх конкретних меж будуть вносити члени Центральної виборчої комісії - куратори кожного з регіонів", - підкреслив він.

"Я сподіваюсь, що це буде обґрунтоване, цілком виважене і юридично чисте рішення, яке буде проголосоване після колегіального обговорення у Комісії", - зазначив Шаповал.

На завершення зустрічі керівник Центрвиборчкому запевнив посла Теффта про готовність до співпраці під час чергових виборів і пообіцяв, що ЦВК надаватиме всіляке сприяння роботі міжнародної місії спостереження.

Нагадаємо, що прем'єр Микола Азаров, перебуваючи у Варшаві, в розмові з маршалком сейму Польщі Евою Копач заявив, що Україна готова прийняти на парламентські вибори стільки міжнародних спостерігачів, скільки буде охочих.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України раніше заявило про готовність прийняти в Україні технічну місію представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) зі спостереження за майбутніми парламентськими виборами.

Представники ОБСЄ, Ради Європи, акредитовані в Україні європейські дипломати називають заплановані на осінь цього року парламентські вибори останнім тестом для України.

Варто також нагадати, що під час дострокових виборів мера міста Обухова нардеп від Партії регіонів Петро Мельник намагався силою витіснити з дільниці депутата від НУ-НС Ірину Геращенко. Її від рук Мельника рятували представники посольства США - заступник радника з політичних питань Бредлі Паркер і другий секретар з політичних питань Стівен Пейдж.

Магера вважає, що одномандатні округи поділили згідно з законом

Розподіл одномандатних округів у країні відбувся в межах чинного законодавства. У цьому впевнений Андрій Магера, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера сказав, що розподіл одномандатних округів дещо змінився порівняно з 2002 роком, коли в Україні парламент востаннє обирався за мажоритарно-пропорційною системою.

Працівник Центрвиборчкому пояснив це змінами кількості виборців через міграцію, а також смертність і народжуваність. Магера також сказав, що не вбачає, що якісь преференції були надані котромусь з регіонів.

Нагадаємо, що раніше Андрій Магера заявляв, що три мажоритарних округи, які були закріплені за Києвом для голосування громадян України за кордоном, найпевніше будуть закріплені за Автономною Республікою Крим, Полтавською та Черкаською областями.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: Україні, вибори-2012, закордонний десант
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ