Вт, 2024-04-30, 01:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Червень » 15 » Віче на Майдані вимагає обіцяної люстрації влади. ВІДЕО
15:44
Віче на Майдані вимагає обіцяної люстрації влади. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На Третє Громадське віче на майдані Незалежності в Києві у неділю, 15 червня, зібралися кілька сотень людей. Розпочався захід з виконання Гімну України та спільної молитви, а також хвилини мовчання на вшанування загиблих. Виступили представники різних громадських організацій, які у своїх промові згадали основні проблеми, які має вирішувати, але не вирішує українська влада. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Віче Майдану зажадало від президента України Петра Порошенка відправити у відставку главу Держприкордонслужби Миколу Литвина.

"Ми домоглися зустрічі з Литвином, яка пройшла вночі, і він написав рапорт", - нагадав зі сцени на Майдані Незалежності в Києві в неділю представник Громадської ради Майдану Олександр Остапенко.

У зв'язку з цим віче звертається до Порошенка з проханням звільнити Литвина з посади голови Держприкордонслужби і провести розслідування в його відношенні. "Пан Порошенко, ми Вас закликаємо щодо цієї одіозної постаті прийняти радикальне рішення. Якщо не приймете Ви - приймемо ми", - заявив Остапенко.

Також на віче було зачитано звернення до Порошенка з вимогою про усунення від виконання обов'язків міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка, в.о. генерального прокурора Олега Махніцького та в.о. міністра оборони Михайла Коваля та проведення розслідування їх діяльності.

"Ми вимагаємо не тільки відсторонення таких посадових осіб ... але і розслідування та притягнення до відповідальності винних у ситуації, що склалася в Україні", - йдеться у зверненні, зачитаному зі сцени Майдану.

Як повідомлялося, в ніч на п'ятницю, 13 червня, в адміністрації Держприкордонслужби пройшла зустріч сотників Майдану з Литвином, результатом якої став написаний главою прикордонного відомства рапорт про відставку. Це сталося після пікету будівлі адміністрації Держприкордонслужби активістами, незадоволеними роботою керівництва відомства.

У прес-службі відомства на наступний день повідомили, що Литвин продовжує перебувати на своєму робочому місці і виконувати свої обов'язки, а Держприкордонслужба працює в штатному режимі.

Разом з тим очевидці у соцмережах зазначають, що хвилина мовчання у всеукраїнський день жалоби була проігнорована телеканалами: так, тривала трансляція програм за розкладом, а на Першому Національному транслювали футбол.

Майданівці закликають йти до Верховної Ради і вимагати люстрації влади

Зі сцени учасників Віча закликали "йти під Верховну Раду", активісти сприйняли це з ентузіазмом, повідомили в ефірі Hromadske TV.

Представник Громадської ради Майдану закликав людей у вівторок прийти під будівлю Верховної Ради України на мітинг з вимогою про розпуск нинішнього складу парламенту.

"У вівторок ми всі маємо прийти під Верховну Раду, щоб дотиснути її, щоб вона зробила те, що повинна зробити - піти в небуття", - заявив Остапенко.

"Уряд, затверджений у лютому 2014 році тут, на сцені Майдану, сказали, що прийдуть на Майдан і звітуватимуть про свою роботу після 100 днів роботи. Але вони вже не чують Майдану, вони вже сюди не йдуть. Ганьба такій владі! Через Майдан – люстрація, всім чиновникам. Ініціативу з цього питання має взяти президент Порошенко, якому ми довірили країну", - зазначив один зі спікерів під час Віча.

Також у ході виступів зі сцени учасники Віча зазначили, що "немає зв'язку з мером", разом з тим "є питання до нової влади", повідомляє медіа-центр Майдану.

Активісти повідомили, що створено сайт для запитів громадськості.

У свою чергу представник Люстраційного комітету Майдану Сергій Бойко заявив: "Верховна Рада нічого не зробила, закон про люстрацію лежить у ВР, і Рада планує протягнути другий закон, що не обговорювався громадськістю".

Учасників Віча також закликали "не чекати від влади, самим брати контроль виконання рішень влади в свої руки".

Віче вимагає Кличка на Майдан з доповіддю про план дій

Також громадське віче Майдану закликало мера Києва Віталія Кличка прийти в неділю для обговорення ситуації в столиці.

"Пане Кличку, ми звертаємося до Вас: прийдіть на Майдан", - заявив зі сцени представник Громадської ради Майдану Олександр Остапенко.

"Запрошуємо його, щоб він розповів про плани. Майдан наголошує, що Кличко відповідає за кожного депутата. Ми вимагаємо люстрації в Київській раді", - зазначив він.

За його словами, досі незрозуміла доля Майдану, а також ситуація з люстрацією в київських районних державних адміністраціях.

"Ми звертаємося до мера, щоб мер сказав нам, яким він бачить Майдан", - сказав Остапенко, зазначивши, що Майдан був, є і буде інструментом тиску на українську владу, президента і парламент, і Кличко мав висловити свою думку з цього приводу.

Нагадаємо, 8 червня Громадське віче на Майдані Незалежності в Києві схвалив "наказ" новому президенту України Петру Порошенко, а також зажадало відставки голови Держприкордонслужби Литвина і дострокових виборів до Верховної Ради


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1117 | Додав: adminA | Теги: Віче на Майдані вимагає обіцяної .
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ