Пт, 2024-05-03, 02:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Відкрився саміт ОБСЄ в Астані. Найгостріші питання - мир, економіка та екологія
09:49
Відкрився саміт ОБСЄ в Астані. Найгостріші питання - мир, економіка та екологія
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв своїм виступом відкрив роботу саміту голів держав ОБСЄ в Астані, який проводиться вперше після 11-річної перерви, передає "Інтерфакс-Україна".

Як очікується, потім з промовою до учасників форуму звернеться чинний голова ОБСЄ, голова МЗС Казахстану Канат Саудабаєв, а також генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і президент парламентської асамблеї ОБСЄ Петрос Ефтіміу. За вступною частиною саміту послідують виступи голів держав і урядів.

- ООН бажає бачити допомогу ОБСЄ Афганістану
- Янукович вірить, що Україна об'єднає ОБСЄ

Участь в роботі саміту ОБСЄ приймають 28 президентів і 10 голів урядів - всього 75 офіційних делегацій, зокрема керівники Євросоюзу, ООН, ШОС, ОДКБ, ОЕС, ЄврАзЕС, СНД і НАТО.

За заявами посадових осіб Казахстану, до числа тем майбутніх дискусій увійдуть найбільш гострі питання безпеки і стабільності в світі, а також актуальні проблеми в області прав людини, демократії і свободи слова. Зокрема, на саміті буде продовжений діалог з нагорно-карабахського питання і Придністров'я, важливою його темою стане забезпечення безпеки і відновлення Афганістану, а також ситуація з міжнародною допомогою Киргизії.

Предметом обговорення голів делегацій країн ОБСЄ повинна стати і ініціатива президента Росії Дмитра Медвєдєва про новий Договір про європейську безпеку.

Разом з цим, на саміті належить розглянути пріоритети "економіко-екологічного кошика" ОБСЄ. Перш за все, з побудови нової моделі фінансово-економічної світобудови, а також вироблення колективного реагування на екологічні катастрофи на просторі ОБСЄ.

На завершення форуму, 2 грудня, очікується ухвалення підсумкового документу Астанинського саміту, а також плану дій з подальшого розвитку Організації.

ООН бажає бачити допомогу ОБСЄ Афганістану

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун чекає від ОБСЄ ширшої підтримки уряду Афганістану в стабілізації ситуації в країні. "У Афганістані перед нами стоїть нове випробування: нам необхідно тісно співпрацювати для того, щоб перехідний процес (у цій країні - ред.) був стійким і необоротним. Це вимагає довгострокової прихильності, будівництва потенціалу і інститутів", - заявив він, виступаючи на саміті ОБСЄ в середу в Астані. "ООН вітала б ширшу участь ОБСЄ у справі надання допомоги національним програмам і пріоритетам Афганістану", - відзначив генсек ООН.

При цьому він повідомив, що зі свого боку ООН планує почати реалізацію регіональної програми дій для Афганістану і сусідніх країн. За його словами, дана програма буде направлена на зміцнення транскордонної співпраці в цілях боротьби з погрозами наркообігу і оргзлочинності в ХХI столітті.

"Події в Киргизії показали, що ми можемо працювати разом. ООН, ОБСЄ, ЄС, ОДКБ та інші об'єднали зусилля для того, щоб надати своєчасну і скоординовану допомогу Киргизії в критичний момент", - сказав генсек ООН.

Янукович вірить, що Україна об'єднає ОБСЄ

Україна здатна бути об'єднавчою силою ОБСЄ, впевнений президент України Віктор Янукович. "Впевнений, що Україна здатна об'єднати і бути об'єднавчою силою в ОБСЄ", - сказав він на пленарному засіданні саміту ОБСЄ в Астані 1 грудня.

За словами українського президента, завдяки позаблоковому статусу Україна буде "чесним брокером" і докладе всі зусилля для зміцнення ефективності ОБСЄ на користь всіх учасників організації.

Янкович нагадав про те, що в 2013 році Україна головуватиме в ОБСЄ. У зв'язку з цим президент України підкреслив, що така довіра до України є вагомим стимулом для подальшого самовдосконалення, продовження системних реформ і розвитку спроможного демократичного суспільства.

У березні повідомлялося, що Казахстан підтримає головування України в Організації з безпеки і співпраці в Європі у 2013 році.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 865 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ