Пт, 2024-05-03, 17:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 20 » Вимагають імпічменту, Тимошенко і Яценюк подають на Януковича в суд. Можливий свідок - суддя КС
13:20
Вимагають імпічменту, Тимошенко і Яценюк подають на Януковича в суд. Можливий свідок - суддя КС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Опозиція має свідчення колишнього судді Конституційного Суду про тиск на нього під час розгляду подання щодо повернення до Конституції 1996 року. Про це заявив один з лідерів об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк, перераховуючи "злочини" президента Віктора Януковича, які, за його словами, є підставою для імпічменту, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

"У нас є прямі свідчення одного з суддів КС про те, що на нього тиснули під час розгляду подання про повернення до старої Конституції. Ця людина вже не є суддею КС, але свідчення є", - сказав він.

Крім того, за словами Яценюка, опозиція звинувачує Януковича у незаконному підписанні Податкового кодексу, мовного закону, а також у незаконному призначенні прем’єра, Кабміну та низки місцевих чиновників.

Саме ці підстави, за його словами, лягли в основу позову з умовою імпічменту Януковичу, який опозиція має намір подати до Вищого адмінсуду найближчими днями. Яценюк додав, що позивачем виступає особисто він, як того вимагає законодавство, але "першою, хто приєднався до позову, була Юлія Тимошенко".

"Ми свідомі того, що українські суди знаходяться під контролем режиму Януковича, а тому ми вже готові до процесу в Європейському суді, а також до протестів на вулицях", - сказав він.

"Україні потрібна незалежність від режиму Януковича", - підкреслив він.

Яценюк наголосив, що даний позов ляже в основу діяльності Тимчасової спеціальної комісії з питання імпічменту президента Януковича, яка буде створена в новому парламенті новою демократичною більшістю.

Коментуючи інформацію про існування розколу в опозиції через несправедливий розподіл місць у списках, а також про можливість проведення ще одного з’їзду для переформатування списку, Яценюк зазначив:

"Усі ображені не мають права ображатися за те, що їм не дали місця народного депутата, оскільки чинним членам парламенту, які не потрапили до списку, робилися пропозиції щодо участі у виборах по мажоритарних округах".

У свою чергу інший лідер об’єднаної опозиції Олександр Туричнов назвав провокацією усю інформацію щодо нового з’їзду опозиції. Водночас він не виключив, що він можу відбутися, "але лише для того, щоб підкорегувати список і виключити з нього тих, хто погано працює на перемогу опозиції".

Також Олександр Турчинов сказав, що незважаючи на всі провокації, було зібрано 309 711 підписів про приєднання до позову проти президента України Віктора Януковича. "Це свідчення того, що люди не бояться, люди готові захищати свої права, готові дивитись в обличчя цим злочинцям і чітко, послідовно виступати за відставку президента Януковича, за зміну цієї кримінальної влади", - підкреслив він.

11 липня Яценюк заявляв, що в парламенті нового скликання демократична більшість ухвалить закон про порядок імпічменту президента, і Янукович стане першим українським президентом, який потрапить під процедуру імпічменту щодо цього закону. Окремо він обіцяв, що судді КС будуть притягнуті до відповідальності.

"Усі факти порушення суддями КС присяги будуть розслідувані слідчою комісію Верховної Ради. А фактів - вдосталь: цей суд у грудні 2003 року дозволив Кучмі балотуватись на третій президентський термін, у квітня 2010 року за вказівкою Януковича ухвалив неконституційне рішення про формування так званої депутатської більшості, цей суд здійснив замах на Конституцію, повернувши без волі парламенту і народу Конституцію 1996 року, а також позбавив чорнобильців, афганців та дітей війни законних пільг. Тотальна люстрація суддів розпочнеться саме з суддів КС", - підкреслив Яценюк.

Про ідею подати позов на Януковича заговорили на початку липня. Тоді, під час акції Об'єднаної опозиції "України проти Януковича" почався збір підписів за позов до суду проти президента Януковича.

14 серпня один з лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Микола Томенко зазначив, що Об'єднана опозиція зробить все, щоб чергові президентські вибори відбулися не в 2015 році, а достроково.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: кс, Януковича, імпічменту, Тимошенко і Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ