Чт, 2024-05-02, 09:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » Янукович розповів словакам, що не ревнує Європу до Росії
13:03
Янукович розповів словакам, що не ревнує Європу до Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Янукович запевнив, що його принцип – казати людям правду, і він йому ніколи не зраджував.

"Я ніколи не піду на те, щоб брехати людям. Я завжди їм говорю правду. Це мій принцип, якому я ніколи не зраджував. Воля людей, якій я завжди підкорююсь, є одним із моїх незмінних принципів", - сказав Янукович в інтерв'ю словацькій газеті "Правда", передає прес-служба президента.

- Янукович не проти налагодження відносин ЄС і Росії, проте знає, що РФ не має вказувати Україні, що робити
- Відмова від вступу в НАТО відкрила Україні багато можливостей, заявив Янукович

Він вкотре наголосив, що необхідність проведення масштабних реформ в Україні обумовлена тим, що "країна була хвора".

"Необхідне було лікування. У мене не було вибору. Мені довелося лікувати ефективно, і отже, тільки хірургічним методом. Він неприємний і супроводжується болем. Але, з іншого боку, – це ефективна процедура", - пояснив президент.

"Якщо організм виживає і живе нормальним життям, має змогу поміркувати, що було б краще - йти і повільно вмирати, або тільки один раз подолати біль, а потім жити нормально. Мета започаткованих реформ – розвиток сучасної європейської демократичної країни, яка також стане високорозвиненою і конкурентоспроможною", - констатував він.

Оскільки головним ворогом змін є бюрократія, то президент збирається боротися з нею на виборах. "Проблема нездатних або некомпетентних чиновників існує в кожній країні. Подолати цю проблему можна на виборах. Усе моє попереднє життя було боротьбою. Я вже звик до цього. Для мене головне: боротьба має бути у межах правил", - зауважив він.

Відповідаючи на запитання про те, що "Брюссель обіцяв Києву кілька разів лібералізацію візового режиму. Ви оптиміст щодо цього чи навпаки?" Янукович сказав: "Я – оптимістичний максималіст".

Він висловив сподівання, що лібералізації візового режиму між Україною та ЄС "ми зможемо цього домогтися ще до початку Євро-2012". "Першу частину Програми дій з ЄС, що стосується лібералізації візового режиму, ми завершимо вже восени цього року", - додав президент України.

Раніше віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков розповів, що Янукович готовий пожертвувати любов'ю народу заради проведення реформ, і порівняв його з польським політиком-реформатором Лешеком Бальцеровичем, якому "всі дякують, а раніше ним лякали дітей".

У Партії регіонів заявляють, що влада робить все для проведення реформ в Україні, але для цього потрібен час. Виступаючи з парламентської трибуни в середу, народний депутат від Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що "майданчик реформ - не місце для політичної бойні, авантюр і політиканства".

16 червня Верховна Рада схвалила за основу проект пенсійної реформи. Як повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, проектом підвищено пенсійний вік для жінок до 60 років, страховий стаж піднято до 30 років для жінок та 35 для чоловіків. Пенсійний вік чоловіків-держслужбовців підвищено до 63 років.

Реалізація пенсійної реформи залишається в переліку ключових зобов'язань України для отримання чергового траншу кредиту МВФ. При цьому запровадити її потрібно було ще в березні 2011 року. Відтоді Верховна Рада двічі відкладала розгляд пенсійної реформи.

У свою чергу урядовий уповноважений з питань дерегулювання господарської діяльності Михайло Бродський порівняв з клізмою процес проведення реформ президентом Віктором Януковичем.

У лютому Янукович заявив, що має намір озвучити ще 14 реформ. "2011 рік - рік реформ, які вже розпочато в семи напрямках, а найближчим часом я озвучу ще 14 реформ, які розраховано на період до 2014 року. Таким чином ми реформуємо загалом 21 напрямок життєдіяльності держави", - зазначив президент.

Раніше Янукович вже говорив про започаткування ще 21 реформи у різних сферах життєдіяльності України. При цьому він визнав, що "початок будь-яких реформ є завжди болючим".

Зокрема президент заявляв про необхідність розпочати реформи в енергетичному секторі, житлово-комунальній сфері, у сфері розвитку внутрішнього ринку.

Янукович не проти налагодження відносин ЄС і Росії, проте знає, що РФ не має вказувати Україні, що робити

Президент України заявив, що нормальні відносини з Росією є важливими для досягнення клімату взаємної довіри і партнерства на континенті. "Стабільні відносини з Росією – один із чинників стабільності і безпеки в Європі. Окрім того, це наш важливий внесок у будівництво спільного європейського дому", - додав він.

З іншого боку, Янукович абсолютно впевнений, що Україна є частиною Європи, і її участь в європейській інтеграції – природне явище.

Президент не "ревнує" Брюссель, через те, що намагаючись не зіпсувати відносини з Москвою, Європа маневрує в питаннях інтеграції України в європейські структури.

"Той факт, що і ЄС вибудовує відносини з Росією, створює також здорову політичну атмосферу, яка сприяє участі України в європейській інтеграції. У нас позитивне ставлення до будь-якої ініціативи, спрямованої на подолання спадщини холодної війни, зокрема, забобонів і стереотипів у сприйнятті один одного чи недовіри. У нас немає претензій до Брюсселя. Разом з ним ми будуємо сучасну європейську країну.

"Росія – наш сусід і природний партнер. Коли ми прийшли до влади, першим завданням нашої команди була нормалізація відносин з Росією. Попередня атмосфера зашкоджувала відносинам не тільки наших народів, а й усій Європі", - додав Янукович, пригадавши "газову війну" в 2006 і 2009 роках.

Він зауважив, що повернення до нормальних відносин коштувало великих зусиль і важкої роботи обох сторін. "Ми вдячні російським партнерам за їхній внесок у спільний пошук виходу. Той факт, що ми повернулися до конструктивного партнерства, – наша спільна перемога. Вона відкриває шлях до великих спільних проектів взаємовигідної співпраці у багатьох сферах", - наголосив президент.

Щодо небайдужості Москви до розвитку подій в Україні, Янукович сказав, що наша країна достатньо зріла, щоби самостійно створювати свою програму, своє бачення й захищати свої національні інтереси. "Ми самі обрали шлях і конкретними діями довели свою готовність пройти його", - підкреслив він.

Відмова від вступу до НАТО відкрила Україні багато можливостей, заявив Янукович

Президент Янукович заявив, що відмова від вступу до НАТО була правильним кроком. "Завдяки цьому ми змогли подолати нікому не потрібну напруженість у відносинах з Росією", - навів приклад Янукович.

Він вважає, що позаблокова політика відкриває Україні багато можливостей. Наприклад, неучасть у блоках дозволяє проводити збалансовану політику. "Можливості України як країни, що робить важливий внесок у безпеку і стабільність в Європі, тільки зростають", - додав голова держави.

"Водночас жодним чином ми не відмовляємося від конструктивного співробітництва з НАТО. Виконання річного Національного плану нашої співпраці з НАТО допомагає змінам усередині країни. Це допомагає нам у реформуванні армії, спрямованому на досягнення стандартів Альянсу. Ми й надалі братимемо участь у важливих операціях НАТО. Нашу позицію вже високо оцінили і наші партнери", - сказав президент.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 914 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ