Пн, 2024-05-06, 01:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 30 » Власенко прогнозує 10 років для Тимошенко і хоче допитати Азарова
13:06
Власенко прогнозує 10 років для Тимошенко і хоче допитати Азарова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

З

ахисник екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко припускає, що його підзахисна може бути засуджена до 7-10 років реального ув’язнення. Про це він заявив журналістам у Києві, повідомляє УНІАН.

"У мене є глибоке переконання, що, не дивлячись, що в матеріалах справи немає жодного складу злочину, вони винесуть їй вирок на термін 7-10 років позбавлення волі без умовного терміну", - сказав Власенко.

За його словами, не виключено, що суд намагатиметься швидко "прогнати" цю справу.

Власенко також заявив, що захист екс-прем’єрки також планує викликати на засідання суду чинного голову уряду Миколу Азарова як свідка. "У "газовій справі" є покази Азарова, і ми будемо наполягати на його виклику як свідка", - сказав він, зауваживши, що ці покази містяться приблизно на 5 сторінках.

Власенко висловив здивування, яким чином Азаров надавав покази як свідок, оскільки за часів прем’єрства Тимошенко він не обіймав в її уряді жодної посади.

Напередодні прокурор державного звинувачення у "газовій справі" Лілія Фролова заявила, що стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання в 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Нафтогаз вимагає, щоб Тимошенко відшкодувала 1,5 млрд грн

НАК "Нафтогаз України" вимагає в Печерськом райсуді Києва стягнути з Юлії Тимошенко 1,5 млрд грн збитків, нанесених у результаті газових контрактів із Росією від 2009 року, повідомив Власенко.

"Цей позов було заявлено ще на стадії досудового слідства (у кримінальній справі проти Тимошенко за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році). НАК "Нафтогаз" визнано цивільним позивачем", - сказав він. "Єдине, що вчора (29 червня) Тимошенко офіційно вручили текст цього позову", - пояснив Власенко.

Захисник зазначив, що цей цивільний позов буде розглядатися в рамках кримінальної справи проти Тимошенко щодо газових контрактів.

Власенко назвав заявлений позов абсурдним, оскільки "Нафтогаз" у цьому позові обвинувачує Тимошенко в тому, що вона своїми діями завдала компанії збитки, тоді як газові контракти підписав сам "Нафтогаз" в особі уповноважених осіб.

Захисник також зазначив, що збитки не можуть виникати з чинних контрактів. За його словами, для того, щоб вважати нанесеними збитки від контракту, його для початку потрібно розірвати або визнати недійсним, довести, що його укладення було проведено незаконно, і лише потім теоретично можна говорити про нанесену шкоду.

Як відомо, раніше Верховна Рада доручила тимчасовій слідчій комісії з розслідування можливої державної зради Тимошенко під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році з'ясувати кількість і суму емітованих "Нафтогазом" векселів на користь компаній, що належали екс-прем'єру й членам її сім’ї.

30 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти екс-заступника голови правління "Нафтогазу" Євгена Корникова за підозрою в зловживанні службовим становищем. Справу порушено після прохання комісії з газових контрактів перевірити законність оформлення Корниковим векселів під час своєї роботи в НАК.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1016 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ