Вт, 2024-04-30, 06:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 26 » "Ворскла", "Динамо" і "Металіст" у груповому раунді. ВІДЕО
08:27
"Ворскла", "Динамо" і "Металіст" у груповому раунді. ВІДЕО
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Дубль 19-річного Олега Баранника допоміг полтавцям здобути перемогу в Бухаресті та вийти в груповий етап.

"Динамо" Бухарест - "Ворскла" 2:3 (3:5)

Голи: Торже, 45, Тукудян, 90 - Янузі, 37, Баранник, 72, 78

"Ворскла": Долганський, Матвєєв, Даллку, Краснопьоров, Безус, Маркоскі, Кривошеєнко, Янузі, Селін, Чеснаков, Ребено.


Полтавська "Ворскла" довела свою перевагу над бухарестським "Динамо" й у другому матчі стикового раунду Ліги Європи УЄФА - 3:2, оформивши путівку в груповий етап. Перемогу в столиці Румунії українська команда здобула завдяки голу Ахмеда Янузі й дублю молодого Олега Баранника.

Господарі, які мають стовідсоткові показники після чотирьох турів чемпіонату Румунії, з перших секунд захопили ініціативу. До цього їх підштовхувала не лише підтримка рідної публіки, а в першу чергу результат матчу в Полтаві тижневої давнини - 1:2. Команда Миколи Павлова, вочевидь, прогнозувала такий розвиток подій і старалась виважено грати в обороні. На стартовому відтинку румуни особливої небезпеки біля воріт Сергія Долганського не створили. Їхня загроза в основному обмежувалась дальніми "пострілами", на які кілька разів, зокрема, наважився Габріел Торже.

Ближче до середини тайму гра поступово почала вирівнюватись і гості вже собі спробували знайти щастя в атаці. В результаті кількох випадів загрозливо пробивав Роман Безус, але йому забракло влучності. Незабаром відкривати рахунок уже міг Торже, який, виконуючи штрафний перед карним майданчиком, поцілив у стійку.

І хоч після цього підопічні Лівію Чоботарію знову заходились торувати шлях до володінь Долганського, вперед вийти все ж удалося українській команді. На 37-й хвилині Іван Кривошеєнко дальнім ударом зі штрафного закинув м'яч у воротарський, де найспритнішим виявився Ахмед Янузі - 1:0. Але недовго тривала радість полтавців, адже на 45-й хвилині невтомний Торже зі "стандарту" встановив рівновагу.

Одразу після відпочинку цей 21-річний півзахисник мав нагоду ще раз відзначитися - і знову зі штрафного, але, на щастя для гостей, їхній кіпер зіграв надійно. Виручив він свою команду незабаром після потужного удару Лауренціу Руса з льоту.

Після години гри тиск господарів дещо ослабнув, чим сповна скористалися футболісти "Ворскли". Героєм завершального відтинку став молодий Олег Баранник, який замінив Янузі та згодом за шість хвилин (72, 78) проштемпелював путівку гостей у груповий раунд. Спершу 19-річний форвард забив головою після скидки Арменда Даллку, а потім влучно пробив після виходу сам на сам із воротарем Крістіаном Балгадряну.

На 90-й хвилині румуни відквитали один гол зусиллями Георге Тукудяна, але їхня битва вже була програна. "Ворскла" дізнається своїх суперників по груповому етапу завтра під час жеребкування в Монако.

"Динамо" Київ – "Літекс" 1:0

Гол: Мілевський, 74

"Динамо": Шовковський, Даніло Сілва, Бетао, Вукоєвіч, Алієв (Гармаш, 75), Ярмоленко (Аруна, 79), Мілевський, Ідейє, Єрьоменко, Хачеріді, Юссуф (Попов, 53)


Перегравши "Літекс" у повторному поєдинку стикового раунду Ліги Європи УЄФА, київське "Динамо" оформило путівку до групового раунду, жеребкування якого відбудеться в п'ятницю, 26 серпня.

Результат першого матчу в Ловечі, що завершився на користь динамівців із рахунком 2:1, примушував болгар йти вперед і шукати щастя біля чужих воріт. І вже на другий хвилині кияни ледь не опинилися в ролі наздоганяючих - Олександр Шовковський виграв дуель у Селіо Кодо, який намагався відправити м'яч у сітку після скидки Ітуа Онаньї. Взагалі, початок зустрічі вийшов дуже жвавим, із багатою кількістю гольових моментів.

Так, підопічні Юрія Сьоміна на перший випад гостей відповіли не менш небезпечно, коли після розіграшу кутового з ударом головою Артема Мілевського впоралися захисники, підстрахувавши свого голкіпера на лінії воріт. Уже в наступній атаці Георгій Миланов перевірив на міць стійку воріт біло-синіх "пострілом" із-за меж карного майданчика, а за мить Огнен Вукоєвич не влучив у створ після навісу Олександра Алієва зі штрафного.

Полоскотавши нерви вболівальникам, команди по завершенні чверті часу дещо збавили швидкості й відсунули гру в центр поля. Поступово ініціатива перейшла до господарів, котрі частіше контролювали м'яч. На 33-й хвилині їм лише трохи не вистачило, аби довести свій тиск до логічного завершення. Мілевський у супроводі суперника ввійшов до карного майданчика, але не втримався на ногах. Утім, м'яч дістався Андрію Ярмоленку, який пробив прямо у Вінісіуса.

Наприкінці тайму свою майстерність проявили обидва голкіпери. Вінісіус у стрибку парирував потужний удар Мілевського після комбінації за участю Брауна Ідейє та Алієва, а Шовковський не дозволив відзначитися Христо Яневу зі штрафного.

Другу половину активніше розпочала команда Любослава Пенева, але створити справжню гостроту біля володінь українців їм не вдавалося. "Динамо" ж така гра цілком улаштовувала. Кияни, відтягнувши основні сили в оборону, взяли на озброєння контратаки, які іноді виходили вкрай небезпечними. В одному з таких епізодів італійський страж воріт болгар не без труднощів упорався із ударом активного Мілевського, а "залп" Алієва прийшовся над поперечиною.

Наставник гостей спробував оживити гру своїх підопічних за рахунок замін, проте бажаного результату вони не принесли. Кияни вправно діяли в тилу та підтримували напругу на передовій, за що були винагородженні на 74-й хвилині. За мить до цього господарі зобов'язані були змінювати цифри на табло після виходу сам на сам із Вінісіусом Ідейє, але воротар виграв дуель у форварда. Втім, після розіграшу кутового, що послідкував за цим, і він виявився безсилим допомогти своїй команді - Мілевський головою без перешкод замкнув передачу Алієва.

Гол остаточно поховав надії гостей на позитивний результат. Усе, на що вони напрацювали до фінального свистка, - це вилучення Максіма Жосса, котрий на 78-й хвилині отримав друге попередження. Динамівцям не склало труднощів утримати перемогу, яка констатувала вихід команди Сьоміна до групового етапу Ліги Європи, жеребкування якого відбудеться в п'ятницю, 26 серпня.

"Дніпро" виграв у "Фулхема", але далі не пройшов

"Дніпро" - "Фулхем" 1:0 (1:3)

Гол: Шахов, 24

"Дніпро": Лаштувка, Інкум, Мандзюк, Чеберячко (Ротань, 57), Денисов (Стрініч, 57), Боатенг, Кравченко, Жуліано (Антонов, 72), Шахов, Коноплянка, Калініч

"Фулхем": Шварцер, Бейрд, Хьюз, Хангеланд, Йон-Арне Ріізе (Бріггс, 22), Дафф, Сідвелл, Мерфі, Демпсі (Етуху, 79), Дембеле (Касамі, 71), Джонсо.


"Металіст" у Франції жостоко познущався над "Сошо"

"Сошо" - "Металіст" 0:4

Голи: Соса, 6, Крістальдо, 10, 40, Тайсон, 51

"Сошо": Рішер, Коршиа, Перкі (Пейберн, 61), Карлао, Соже, Ногейра, Анен - Будебуз, Мартен (Руді, 54), Мікарі (Пріват, 41), Маіга

"Металіст": Горяїнов, Вільягра, Папа Гуйє, Торсільері, Пшеничних, Едмар, Торрес, Соса (Валяєв, 65), Шав'єр, Фініньо (Тайсон, 46), Крістальдо (Девіч, 73)



"Карпати" зіграли внічию з ПАОКом і залишили Лігу Європи

"Карпати" - ПАОК 1:1 (1:3)

Голи: Лукас, 45 (пен) - Балафас, 55

"Карпати": Богатінов, Федецький, Борха, Балажіц, Ощипко, Ткачук, Голодюк (Кравченко, 34), Худоб'як, Крістобаль (Пачеко, 74), Лукас, Батіста (Кополовець, 67).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1064 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ