Пт, 2024-05-03, 21:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 9 » Закарпаття потерпає від рясних опадів: підтоплено будинки, пошкоджено мости
10:14
Закарпаття потерпає від рясних опадів: підтоплено будинки, пошкоджено мости
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

На Закарпатті через сильні опади підтоплено приватні будинки, пошкоджено берегоукріплення та мости. Про це повідомив помічник начальника Головного управління МНС України в Закарпатській області Федір Філіп, передає УНІАН.

За його словами, інтенсивні опади, які випали на території регіону впродовж кількох днів, призвели до підтоплення приватних будинків, пошкодження берегоукріплень та мостів. Так, у Виноградівському районі внаслідок сильних дощів відбувається підвищення рівня води у річці Боржава з виходом води на заплаву: на даний час підтоплено 7 гектарів сільськогосподарських угідь мешканців між селами Боржавське та Великі Ком'яти.

Загалом у Закарпатській області внаслідок негоди підтоплено близько 230 дворогосподарств в одинадцяти населених пунктах.

У Воловецьому районі внаслідок різкого підвищення води в потічку в селі Нижні Ворота підтоплено 8 житлових будинків, у Мукачівському районі - 25.

За даними Філіпа, у Тячівському районі через сильні опади та перезволоження грунту спостерігається активізація зсуву на автодорозі "Колочава - Усть Чорна - Калини - Бедевля". "За попередніми даними, довжина зсуву сягає 4 метри, ширина - 8 метрів. Проїзд автотранспорту здійснюється в односторонньому напрямку", - уточнив помічник начальника управління.

Найбільше збитків від паводкових вод наразі завдано Міжгірському району, де підмито узбіччя доріг, зруйновано берегоукріплення, підмито окремі мости. У с. Колочава-Гирсовець внаслідок підвищення рівня води відбувається ерозія берегової смуги в районі розташування школи, тому навчальний процес у закладі призупинено. "Оскільки існує загроза зсуву грунту, у випадку необхідності місцеві рятувальники здійснять евакуацію майна загальноосвітнього закладу", - зауважив Філіп.

Інформація щодо наслідків негоди уточнюється. Аварійно-відновлювальні роботи здійснюють служби життєзабезпечення області, наголосили у Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області.

За прогнозом Гідрометцентру, 9 грудня в Карпатах та на Закарпатті дуже сильні опади; місцями пориви вітру 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 30-35 м/с. Температура повітря 3 - 13 градусів тепла. На річках Закарпаття продовжиться розвиток чергової хвилі тало-дощового паводку з відновленням та продовженням підйомів рівнів води на півметра-метр.

Нагадаємо, на Закарпатті на 8-9 грудня було оголошено штормове попередження у зв'язку з сильними опадами і формуванням паводку.

На початку грудня в результаті складних погодних умов (дощ, шквалисті пориви вітру) через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач без електропостачання залишилися 177 населених пунктів у двох областях України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1056 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ