Ср, 2024-05-08, 05:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 15 » Жахлива "дитяча" автокатастрофа: Бельгія в жалобі, є нові подробиці. ВІДЕО
12:22
Жахлива "дитяча" автокатастрофа: Бельгія в жалобі, є нові подробиці. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Бельгія в жалобі за жертвами автокатастрофи бельгійського шкільного автобуса в Швейцарії, яка забрала життя 28 людей, 22 з яких – діти у віці до 12 років.

У пам'ять про загиблих у церквах Бельгії пройшли поминальні служби. Бельгійці називають катастрофу національною трагедією, передає Бі-Бі-Сі.

Діти розбилися, коли поверталися додому після канікул у горах. Відтоді як стало відомо про аварію, до шкіл, де вони навчалися, приносять квіти та свічки.

Що стало причиною аварії, досі не встановлено. У прокуратурі кажуть, що автобус був новий, а водій – досвідчений. Зіткнення з іншими машинами не було і швидкості водій не перевищував.

Наразі розглядаються три основні версії. Перша - технічна - несправність автомобіля, це дозволить встановити експертиза. Друга гіпотеза - хвороба або проблеми зі здоров'ям у водія. Розтин може підтвердити або спростувати її. Третій варіант - це можлива помилка водія, так званий людський фактор.

У тунелі в швейцарському кантоні Вале автобус зіткнувся з правою стіною, розвернувся від удару і врізався в протилежну бетонну стіну. На дітях були надіті ремені безпеки, але удар був такої сили, що вони не допомогли. Глава поліцейського управління Вале Крістіан Варона описав місце катастрофи як "сцену війни".

Окрім горезвісного автобуса зі швейцарського курорту до Бельгії поверталися ще два таких самих екіпажі. Ці два автобуси проїхали першими. Усі транспортні засоби, зокрема й той, що розбився, нові, і були справні, повідомили експерти.

Із 52 пасажирів вижили лише 24 - це діти 12-13 років. Вони наразі перебувають у лікарнях Швейцарії. Двоє школярів - у вкрай тяжкому стані. У Бельгії оголошено жалобу.

Нагадаємо, пізно ввечері у вівторок, 13 березня, у Швейцарії розбився туристичний автобус, у якому додому в Бельгію після гірськолижних канікул поверталися діти. Загинули 28 людей, серед них - 22 дитини.

Усі діти навчались у школах двох невеликих міст - Ломмель і Хеверлі. Батьки жертв та потерпілих прилетіли до Швейцарії двома урядовими літаками. Трагічно те, що вони досі не знають, хто з дітей живий, хто постраждав.

Рятувальники, які працювали на місці аварії, були такі приголомшені побаченим, що більшості з них знадобилася допомога психологів. Половина автобуса перетворилася на брухт.

Медексперти розповіли, що тіла загиблих розпізнаватимуть хіба що за результатами ДНК.

В автокатастрофі автобуса в Швейцарії загинув 21 бельгієць і 7 голландців

Двадцять один бельгієць і сім голландців вважаються загиблими в результаті автокатастрофи автобуса зі школярами, яка сталася в Швейцарії. Про це розповів Крістіан Варона, глава поліції кантону Вале, на території якого напередодні сталася трагедія, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За словами глави поліції, з 24 постраждалих дітей - 17 бельгійців, три голландці, один поляк і один німець. Особи ще двох людей встановити поки що не вдалося.

Життя більшості з постраждалих дітей поза загрозою. Як повідомив Жан-П'єр Деслазе, глава кантональної організації з надання термінової допомоги, "найтяжчий стан - у трьох дітей". Вони перебувають у стані коми в університетській лікарні кантону Во у Лозанні.

Паралельно ведеться впізнання тіл загиблих. Глава поліції кантону Вале Крістіан Варона зазначив, що "цей процес не займе багато часу". Встановлювати особи загиблих допомагають родичі, які прибули з Бельгії до Швейцарії.

Тим часом прокурор кантону Вале Ольвій Ельсіг заявив на прес-конференції, що водій шкільного автобуса не перевищував швидкості. "Після вивчення показань тахографів ми можемо сказати апріорі, що транспортний засіб не рухався дуже швидко", - зауважив він.

Ельсіг також висловив думку, що версія про технічну несправність машини малоймовірна, оскільки автобус "був практично новий". До моменту аварії він пройшов близько 15 000 кілометрів. У той же час, за його словами, технічна експертиза машини триватиме.

При розслідуванні, сказав прокурор, особливий акцент буде зроблений на вивченні матеріалу, знятого камерами відеоспостереження. Ця робота вже ведеться. "Зараз можна точно стверджувати, що ніяка інша машина не потрапила в цю ДТП... Дорога була суха", - сказав він.

Ще одна версія, яку перевіряє швейцарська поліція, - стан здоров'я водія. "На даний момент проводиться аутопсія тіла", - сказав прокурор.

Прем'єр-міністр Бельгії Еліо Ді Рупо, також присутній на прес-конференції, визнав: "Для нашої країни це абсолютно драматичний день... Немає слів, щоб висловити страждання". Він подякував швейцарським рятувальникам та владі Конфедерації "за роботу, яку вони виконали у цей складний день".

У Бельгії у зв'язку з автокатастрофою оголошено загальнонаціональну жалобу.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 822 | Додав: admin | Теги: Жалоба, дитяча автокатастрофа, Швейцарія, Бельгія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ